Edremit Türk Bayrağı için kenetlendi
Edremit´te binlerce kişi ?Bayrağa Saygı Yürüyüşü´nde? bir araya geldi.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Şubat 2020 - Pazartesi 22:50
Güncelleme: 10 Şubat 2020 22:50
Edremit Türk Bayrağı için kenetlendi

Edremit´te binlerce kişi ?Bayrağa Saygı Yürüyüşü´nde? bir araya geldi.
Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu´nda Yunanlı ırkçı bir vekilin, Türk bayrağımızı yırtması suretiyle yaptığı saygısızlığı protesto etmek amacıyla Edremit´te binlerce kişi, ?Bayrağa Saygı Yürüyüşü´nde? bir araya geldi.
Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi organizasyonunda düzenlenen saygı yürüyüşüne; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Aslan, ilçe protokolünün diğer üyeleri ile vatandaş katıldı.
Gümrük Meydanı´nda toplanan çok sayıda vatandaşın Edremit Cumhuriyet Meydanı´na doğru yürüdüğü protesto etkinliğinde, farklı siyasi partilerden birçok temsilci de, ellerinde Türk bayraklarıyla bir arada yürüyerek birlik beraberlik mesajı verdi. Kortej, Cumhuriyet Meydanı´na ulaştıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit´in geçmişten günümüze önemli bir milli mücadele şehri olduğunun altını çizdi.
?Yakın bir tarihte, Avrupa Parlamentosu´nda kendini bilmez bir Yunanlı Vekil tarafından bayrağımızı yırtmak suretiyle yapılan saygısızlığa Türk milleti tek ses, tek vücut olarak cevabını vermiştir.? Şeklinde konuşan Kaymakam Sırmalı, ?Bayrağımız; bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra vatanımız, devletimiz, milletimiz, istikbalimiz, namusumuz ve şerefimizdir. Türk milleti, vatanımızı bölmek isteyen hainlere karşı her zaman en güzel cevabı vermiştir. Bu anlamda bizler de bayrağımıza ebediyen sahip çıktığımızı göstermek için bu etkinliği düzenledik. Türk milleti büyük bir millettir. Türk milleti onurlu bir millettir. Türk milleti, milli birlik ve beraberliğine düşkün bir millettir. Bundan dolayıdır ki geçmişten günümüze kadar ülkemize yönelik düşmanca tehdit ve saldırılar olmaktadır. Fakat yüce Türk milleti milli birlik ve beraberliğinden ödün vermeyerek bu tehdit ve alçakça saldırıları her zaman bertaraf etmeyi bilmiştir. Vatan, millet, bayrak kursal saydığımız en önemli değerlerimizdir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum.? dedi.
Konuşmasını Arif Nihat Asya´nın ?Bayrak? şiiriyle tamamlayan Kaymakam Sırmalı´nın ardından, Edremit İlçe Müftülüğü tarafından şehitlerimiz için dua okunmasıyla ?Bayrağa Saygı Yürüyüşü? sona erdi.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi