Edremit Belediyesi 18 Bin Kişilik Aşure Dağıttı
Edremit Belediyesi her yıl düzenlediği geleneksel aşure hayırlarında bu yıl 6 ayrı merkezde toplam 18 bin kişilik aşure dağıttı.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Ağustos 2022 - Cumartesi 16:25
Güncelleme: 20 Ağustos 2022 16:25
Edremit Belediyesi 18 Bin Kişilik Aşure Dağıttı

Edremit Belediyesi her yıl düzenlediği geleneksel aşure hayırlarında bu yıl 6 ayrı merkezde toplam 18 bin kişilik aşure dağıttı. 
Edremit Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure hayırları ilçe merkezi ile birlikte toplam 6 noktada gerçekleştirildi. 
Edremit Belediyesi önünde, Altınoluk, Güre Zeytinli ve Kadıköy Mahallesi’nde ayrı ayrı düzenlenen aşure hayırları Akçay Mahallesi’nde sona erdi. 
Toplam 6 ayrı noktada toplam 18 bin kişilik aşure halka ikram edildi. 
Kazanların başına geçerek aşure dağıtan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Yüzyıllar önce Kerbela çölünde yaşanan acı olayları andığımız yas ve matem oruçlarının ardından aşure hayırlarımızı yaptık. Gelip katılan hayrımıza ortak olan hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. 
Haber Merkezi
 

  • Cumartesi 13.6 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.1 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
1

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

2

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

3

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

4

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”

5

Kyzikos Antik Kenti İçin Önemli Ziyaret: Kazıların Hızlandırılması Talebi Kültür Bakanlığı'na İletildi

6

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’den CHP’nin Meydan Hamlesine Sert Tepki

7

Erdek’te erik ağacı kasım ayında meyve verdi