Tarih: 06.02.2017 18:22

Edremit´e Moğolistan´dan kardeş kent ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Edremit ile kardeş şehir olan Moğolistan´ın Erdenet kentinin Belediye Başkanı Gantsogt Sainbileg, Erdenet´in bağlı olduğu Orhon Eyaleti Başkan Yardımcısı Tuvshinjargal Agvaanchultem ve beraberindeki heyet ziyaret için Edremit´e geldi.
Edremit Belediyesi´ni ziyaret eden Moğol heyet Edremit´te çeşitli incelemelerde bulunacak.
Moğol konuklar ziyaretin ilk gününde Edremit Belediyesi´ne resmi temaslarda bulundu. Daha önce karşılıklı ziyaretlerde bulunduklarını ve Moğolistan´da çok iyi ağırlandıklarını ifade eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve kendilerini misafir ettikleri için de çok mutlu olduklarını konuklarıyla paylaştı.
Sıcak bir ortamda geçen görüşmelerin sonunda Başka Kamil Saka, Erdenet Belediye Başkanı Gantsogt Sainbileg´e tarihi Antandros Antik kentinden bugünkü İtalya´ya giderek Roma şehrini kuran Aeneas´ın yolculuğunu simgeleyen seramik bir şilt sundu.
Misafir heyet daha sonra Edremit Belediyesi´nin olağan Şubat Ayı Meclis toplantısına katıldı. Orhon Eyaleti Başkan Yardımcısı Tuvshinjargal Agvaanchultem, meclis toplantısında yaptığı konuşmada ?Burada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Sizlerde halka en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyorsunuz. Çalışmalarını görme fırsatı bulduk. Barış ve kardeşlik bağımızı daha da güçlenmesini diliyoruz? dedi.
Moğol konuklar dört gün boyunca ilçede çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacaklar.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —