Balıkesir`in en büyük ikinci yüksek okulu olan Edremit Meslek Yüksekokulu (EMYO) Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, yüksekokulun varlığının Edremit`te pek bilinmediğini, teknik donanım ve teçhizat bakımından her türlü imkana sahip olan okulun üretime geçerek bölge ekonomisine katkı sağlaması için öncelikli olarak ek binaya ihtiyaçları bulunduğunu belirterek Edremitlilerden destek beklediklerini söyledi.
Çamcı Köyü yolu üzerinde 16 bin 880 m2`lik geniş bir alanda 1994 senesinden bu yana hizmet verildiğini ve en son okullarında 900 öğrencinin okullarında eğitim gördüğünü söyleyen Yard. Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, "Bölgede yakın bir zamanda yaşanan sel felaketi sonrasında atölyelerimiz sular altında kaldı. Üniversitenin imkanları ile zararı minimuma indirdik. Atölyenin yeni bir ek binaya taşınmasının gerekliliği bulunuyor. Üniversitemiz bölgenin en temel ve vazgeçilmez kurumlarından biri konumundadır. Üniversiteye bölge halkı sahip çıkmalıdır" dedi.
Okulda beş program var
İlban şunları söyledi: "Bölgedeki en iyi atölyelere sahibiz. 5 tane programımız var.
Bunlar; Makine, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Elektrikli Cihaz Teknolojisi ve Mekatronik Programları. Edremit Meslek Yüksekokulu hem öğrenci sayısı hem de öğretim elemanı sayısı açısından Balıkesir Üniversitesi`nin en büyük ikinci büyük meslek yüksekokulu. Edremit`te bulunmuş olması ise Körfez bölgesi için büyük bir şans. Çünkü okulumuzun bu bölgeye katkısı var. Ancak bu katkıyı biz yaygın hale çevirmemiz lazım. Bu bölgede bir üniversitenin ve bir biriminin bu bölgeye katkısı olduğunu insanlara anlatmamız gerekir. Bunla ilgili bir proje geliştiriyoruz. Bakınız afet oluyor, sel oluyor. Bizim atölyelerimiz hep bodrum katta. Şu anda artık öyle bir seviyeye geldi ki artık atölyelerimizi ayrı bir binaya taşıyıp, tüm laboratuvar ve diğer teknik donanım imkanlarımızı geliştirip üretime geçmek istiyoruz. Hem akademik kadromuz, hem de öğrencilerimiz bunları başarabilecek düzeyde. Örneğin, Türkiye`de sadece 3 üniversitede bulunan Zeytincilik bölümünün bir tanesi bizim okulumuzda var. Bu bölümün bölgeye katkı sağlaması gerekiyor. Ek bina düşünüyoruz. Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Şu anda birkaç tane hayırsever ile görüşüyoruz. Aynı zamanda bu konuda Devlet Planlama Teşkilatına sunulmak üzere bir proje hazırlıyoruz."