Ehliyet sınavında?Otomatik Vites? dönemi
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Kasım 2015 - Cumartesi 21:30
Güncelleme: 21 Kasım 2015 21:30
Ehliyet sınavında?Otomatik Vites? dönemi

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.
MEB´in Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri içeren yönetmelik, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ehliyet sınavına manuel vitesli araçlarla katılma zorunluluğu kalkacak.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yönetmelik değişikliğinin özellikle otomatik vites araç kullanmak isteyenleri mutlu edecek düzenlemeler içerdiğini belirterek, şunları söyledi: "Eğitim sınav araçlarının arasına, otomatik şanzımanlı araçlar da eklendi. Sürücü kursları, sadece otomatik araç kullanacak kursiyerler için sertifika sınıfına uygun otomatik şanzımanlı araç bulunduracak. Adaylar, sertifika sınıflarına ait araçların, otomatik şanzımanlı olanlarıyla eğitim alacak. Sınavda başarılı olanların sertifikalarında ?Sadece otomatik şanzımanlı araç? kullanabileceği belirtilecek."
Yelkenci, bu kişilerin daha sonra manuel şanzımanlı araba için ehliyet almak istemeleri halinde ise sürücü belgesindeki sınıfa ilişkin ilgili derslerinin kalan yarısını alarak tekrar sınava gireceğini ve başardığı takdirde manuel vitesli araç kullanabileceğini ifade etti.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı