Yaşa takılan 500 bin kişi bir işte çalışmıyor ya da prim ödemiyorsa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyordu.
Bu kişiler için güzel haberi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi.
8 Eylül 1999 öncesinde SSK´lı, Bağ-Kur´lu veya Emekli Sandığı mensubu olarak işe başlayanlar erkek ise 25 yıl ve 5000 gün, kadınsa 20 yıl ve 5000 gün şartıyla emekli olabiliyordu. Ancak 1999´da çıkan yasa ile emekli yaşı ve istenen prim şartı arttı. 1999´dan sonra işe girecekler için kadınlarda emeklilik yaşı 38´den 58´e, erkeklerde 43´ten 60´a yükseldi. SSK´lılarda emeklilik için gereken gün sayısı ise 7000´e çıktı.
Bu düzenlemeyle emekliliğe az bir süresi kalanlar yıllarca bekledi. Yaşa takılan 500 bin kişinin olduğu ifade ediliyor. Yaşı bekleyenler eğer bir işte çalışmıyor ve prim de ödemiyorsa devlet destekli sağlık hizmetinden yararlanamıyordu. Hükümet, yaşı bekleyenlerin daha kolay sağlık hizmeti alması için düğmeye bastı.
Müjdeyi veren Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ?Yasal düzenleme bu ay sonunda yapılacak? diye konuştu.
Müezzinoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi: ?Emeklilik primi dolup 1-2 yıl beklemek zorunda olan kişiler sağlık hizmeti almak için 427 liraya varan prim ödüyordu. Genel Sağlık Sigortası´nda (GSS) yapacağımız değişiklikle ayda artık sadece 53 lira ödeyecek. Bu primi ödediğinde ailecek sağlık hizmeti alabilecek. Sadece devlet hastaneleri değil özel ve üniversite
Haber Merkezi