Emeklilik fırsatını kaçırmayın
Torba yasa ile getirilen yapılandırma fırsatı, milyonların yüzünü güldürdü. Prim borcu olanların fırsattan yararlanmak için az bir süresi kaldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Ocak 2015 - Cumartesi 03:38
Güncelleme: 17 Ocak 2015 03:38
Emeklilik fırsatını kaçırmayın

Torba yasa ile getirilen yapılandırma fırsatı, milyonların yüzünü güldürdü. Prim borcu olanların fırsattan yararlanmak için az bir süresi kaldı.
Genel Sağlık Sigortası borçları dışındaki prim borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 2 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru yapması şart.
Sigorta primi ve Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borcunu faiz yükünden kurtularak yapılandırmak için bu tarihi kaçırmamak gerekiyor. Fırsatı değerlendiren çalışan emekliler SGDP borcundan kurtulacak. Bağ-Kur`lular da hem prim borcundan kurtulacak hem de sağlıktan yararlanmaya başlayacak. Prim borcu olduğu için emekli olamayan Bağ- Kur`lular da muradına erecek. Yüz binlerce kişi yapılandırma fırsatını değerlendirip borcunu yatırarak emekli olabilecek.
Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar, eğer maddi güçleri yetersizse, Halkbank`tan kredi kullanabilecek. Böylece kredi alıp emekli olabilecek, emekli maaşıyla da kredi borcunu ödeyebilecek. 2 Şubat`a kadar borçlarını yapılandırmak için başvuru yapanların, ödeme süresini de kaçırmaması gerekiyor. Peşin ödemelerde borcun tamamı, taksitli ödemelerde de ilk taksit 2 Mart 2014’e kadar yatırılacak.

  • Pazar 33.7 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
1

Balıkesir’de deprem seferberliği çağrısı

2

Amatör Balıkçılar Büyükşehir’in yarışmasında hünerlerini sergiledi

3

Gönen’in gururu Mustafa Çulcu’nun adı ölümsüzleşiyor

4

DAHA GÜZEL BIR BANDIRMA İÇİN BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

5

CHP’de Atak toplantısı

6

Balıkesir’de Naci Görür deprem gerçeğini anlatacak

7

TGC, Evrensel Gazetesi’ne saldırıyı kınadı