Emlak Vergisi ödemelerinde son gün: 31 Mayıs
Emlak Vergisi ödemeleri yıl içinde iki kez gerçekleştiriliyor.
Erdek Haber
Yayın: 25 Mayıs 2021 - Salı 22:31
Güncelleme: 25 Mayıs 2021 22:31
Emlak Vergisi ödemelerinde son gün: 31 Mayıs

Emlak Vergisi ödemeleri yıl içinde iki kez gerçekleştiriliyor.
İlk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Ödemeyenler için gecikme cezası uygulanacakken muaf olup ödeyenler parasını geri alabilecek.
İkinci taksitleri Kasım ayında ödenen Emlak Vergisi´ni kaçıranlar ise geciken taksit ya da ödeme için her ay için belirlenen oranda gecikme cezası ödemek zorundadır. 

2 tür Emlak Vergisi bulunuyor
Sahip olunan gayrimenkul ya da taşınmaz için tahsil edilen Emlak Vergisi iki çeşit olarak belirleniyor.
Apartman, daire, işyeri, müstakil ev gibi yapılarda bina vergisi veriliyor. Arsa ve arazi sahipleri ise arazi vergisi ödüyor.
Verginin miktarı ise mülkün cinsine, genişliğine ve bulunduğu şehre-ilçeye göre değişkenlik gösterir.
Emlak Vergisi´nden bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf tutulur.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”