Tarih: 19.06.2013 00:00

Engelliler, Pekeli Duygulandırdı

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin Uçar`ın başkanlığındaki Bandırma Engelliler Derneği, Belediye Başkanı Sedat Pekel`e jest yaptı. Engelli vatandaşlar tarafından karakalemle yapılan portresi, Pekel`e teslim edildi. Kendisine sürpriz yapılarak armağan edilen portresini aldıktan sonra çok duygulandığı görülen Pekel, şunları söyledi: "Bandırma Belediyesi olarak engelsiz bir yaşam için çaba harcıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamda daha etkin bir şekilde yer alması amacıyla sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunuyoruz. 
Ekonomik durumları yeterli olmayan çocuklarımız ve vatandaşlarımız için düzenlediğimiz mavi kapak toplama kampanyasıyla engelli vatandaşlarımıza umut olduk. Kampanya süresince toplanan tonlarca mavi kapakla çok sayıda tekerlekli sandalye ve akülü araçlar, engelli vatandaşlara armağan edildi. Kent genelinde başlatılan yol yapım ve onarım çalışmalarında görme engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak düzenlenen kaldırımlarla sosyal yaşamda karşılaşılan engeller aşıldı. Engelli çocuklarımız için kent merkezinde kurduğumuz engelli çocuk parkıyla çocuklarımıza umut olduk."
6-10 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 24. Bandırma Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında engelli çocukların yaptıkları etkinliklerden de gurur duyduğunu vurgulayan Pekel, "Bana verdiğiniz bu portre, şimdiye dek Babalar Günü nedeniyle aldığım en anlamlı armağandır" dedi.  
Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —