Engellilerin sorunları mecliste
CHP Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, engelli bireylerin sorunlarının incelenmesi ve gerekli politikaların üretilmesi hususunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Nisan 2014 - Salı 00:00
Güncelleme: 15 Nisan 2014 00:00
Engellilerin sorunları mecliste
CHP Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, engelli bireylerin sorunlarının incelenmesi ve gerekli politikaların üretilmesi hususunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Akova, Meclis Araştırma Önergesinin gerekçesinde şu hususlara değindi: Engellilik ve engelliliğin bireyler ve toplum üzerindeki etkilerini anlayarak, hem insan hakları sorunu olarak hem de kalkınma sorunu olarak, engelli bireylerin, toplumun her alanına diğer bireylerle eşit katılımının önündeki kısıtların kaldırılması gereklidir. Engelli bireylerin, diğer bireyler gibi kendi potansiyellerini açığa çıkarabilmeleri mümkün kılınmalıdır. Bu amaç doğrultusunda kurumsal ve toplumsal ortamın oluşturulması, hem engelli bireylerin yaşamlarını zenginleştirecek hem de onların toplumsal yaşamı zenginleştirmesinin önünü açacaktır. Ülkemizde 2011 yılı tespitlerine göre, toplam 4.876.000 kişinin (Türkiye nüfusunun % 6,9'u) en az bir engeli bulunmaktadır.”
Haber Merkezi
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?