Erdek-Bandırma yolu sel taşkınlarından kurtuluyor
Erdek-Bandırma yolunda Mangırcı Mevkiinde bulunan Çeltikçi Deresi´nde sel ve taşkınları ortadan kaldıracak ıslah çalışmalarına başlandı.
Erdek Haber
Yayın: 16 Kasım 2020 - Pazartesi 23:12
Güncelleme: 16 Kasım 2020 23:12
Erdek-Bandırma yolu sel taşkınlarından kurtuluyor

Erdek-Bandırma yolunda Mangırcı Mevkiinde bulunan Çeltikçi Deresi´nde sel ve taşkınları ortadan kaldıracak ıslah çalışmalarına başlandı.
Her yağış sonrası sular altında kalan Erdek-Bandırma yolunun Mangırcı Mevkiinin araç sürücüleri için güvenli hale dönüştürülmesine yönelik, DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü başlattığı çalışmalar neticesinde Çeltikçe Deresi´nin taşkın koruma inşaatı ihalesini gerçekleştirdi. 

Yer tesliminin ardından geçtiğimiz günlerde yüklenici firma tarafından derede başlatılan ıslah çalışmalarıyla, dağdan Çeltikçi Deresi´ne akan yağmur sularının Mangırcı Mevkiinde bulunan Menfez aracılığı ile denize ulaştırılması amaçlanıyor.
Ana kolu 942 metre uzunluğundaki derenin zemininin 6 metre, yüksekliğinin 2.5 metre olacağı, derenin zemininin beton olacağı, yanlarının ise taş duvar olacağı öğrenildi.
Erdek-Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın´ın ısrarlı takibi ile 2 yıl önce DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarla, Kapıdağ bölgesinde bulunan 11 derenin ıslahı için de proje çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
Haber : Tuncay Ertan

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı