Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:
?Orman İşletme, Kapıdağ´ın canına okuyor?
Erdek Haber
Yayın: 04 Eylül 2018 - Salı 07:58
Güncelleme: 04 Eylül 2018 07:58
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, yıllardır Kapıdağ´ın canına okuyor? dedi.
Kapıdağ´ın yer florası (bitki örtüsü) açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
?Kapıdağ, yıllardır endemik bitkiler açısından çok zengin bir doğa cenneti. Bu bitkilerin çoğu kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Ancak son 30 yıldır Kapıdağ´ın ekosistemi, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü´nün yanlış uygulamaları nedeniyle bozuldu. Orman işletme, Kapıdağ´ı, yıllardır hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmadan, ceviz ve çam ağaçları ile donattı. Bu ağaçlar, endemik bitkilerin bulunduğu dibi kurutuyor. Bu arada Kapıdağ´da son yıllarda orman yangınları da çok arttı. Bunun nedeninin de dağdaki ekosistemin bozulması olduğunu düşünüyorum. Kapıdağ, böyle bilimsel hiçbir araştırmaya dayanmayan şekilde ağaçlandırılmamalıydı.? 

Kapıdağ´ın zirvesindeki su kaynaklarının da bazı ceviz üreticileri tarafından artezyen kuyuları açılarak yok edildiği şeklinde medyada yer alan haberler konusunda da düşüncelerini açıklayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Kapıdağ´daki suların sorumluluğu daha önce Devlet Su İşleri´ndeydi. Ancak son yıllarda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´ye geçti. Bu nedenle Kapıdağ´daki su kaynaklarına BASKİ sahip çıkmak zorunda. Yine başta Yukarı Yapıcı göleti olmak üzere Kapıdağ´daki göletler de BASKİ´nin sorumluluğuna geçti.?
Haber : Önder Balıkçı

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

Milletvekili Turhan Çömez Erdek'te konuştu: “Yazık bu ülkeye!”

2

Erdek’te tarım sayımı çağrısı

3

Erdek Öğretmenevi Yönetiminden İl Millî Eğitim Müdürü’ne Ziyaret

4

Ocaklar’ın altyapıda yaz çilesi bitiyor

5

Atatürk Mahallesi'nde baraka yangını

6

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

7

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!