Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:
?Orman İşletme, Kapıdağ´ın canına okuyor?
Erdek Haber
Yayın: 04 Eylül 2018 - Salı 19:58
Güncelleme: 04 Eylül 2018 19:58
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, yıllardır Kapıdağ´ın canına okuyor? dedi.
Kapıdağ´ın yer florası (bitki örtüsü) açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
?Kapıdağ, yıllardır endemik bitkiler açısından çok zengin bir doğa cenneti. Bu bitkilerin çoğu kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Ancak son 30 yıldır Kapıdağ´ın ekosistemi, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü´nün yanlış uygulamaları nedeniyle bozuldu. Orman işletme, Kapıdağ´ı, yıllardır hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmadan, ceviz ve çam ağaçları ile donattı. Bu ağaçlar, endemik bitkilerin bulunduğu dibi kurutuyor. Bu arada Kapıdağ´da son yıllarda orman yangınları da çok arttı. Bunun nedeninin de dağdaki ekosistemin bozulması olduğunu düşünüyorum. Kapıdağ, böyle bilimsel hiçbir araştırmaya dayanmayan şekilde ağaçlandırılmamalıydı.? 

Kapıdağ´ın zirvesindeki su kaynaklarının da bazı ceviz üreticileri tarafından artezyen kuyuları açılarak yok edildiği şeklinde medyada yer alan haberler konusunda da düşüncelerini açıklayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Kapıdağ´daki suların sorumluluğu daha önce Devlet Su İşleri´ndeydi. Ancak son yıllarda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´ye geçti. Bu nedenle Kapıdağ´daki su kaynaklarına BASKİ sahip çıkmak zorunda. Yine başta Yukarı Yapıcı göleti olmak üzere Kapıdağ´daki göletler de BASKİ´nin sorumluluğuna geçti.?
Haber : Önder Balıkçı

  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.7 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü