Erdek Belediye Başkanı Sarı:

Erdek Belediye Başkanı Sarı:

?Erdek için 2016´yı onarım ve toparlanma yılı olarak görüyoruz?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2016´yı, ilçe için ?onarım ve toparlanma yılı? olarak plânladıklarını belirtti. Çay bahçelerinin hizmete girdiğini vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?2017 yılında, Cumhuriyet alanına ve Kumluyalı Caddesi´ne yeni bir düzenleme getireceğiz. Gelecek yıldan başlayarak, adım adım, her geçen gün Erdek´in çehresi biraz daha güzelleşerek, değişecek. Zor dönemleri geride bırakacağız.?
DOLGU ALANLARI KONUSU
Sarı, Erdek´te Milli Emlak Genel Müdürlüğü´ne ait dolgu alanları konusunda da şu bilgileri verdi:
?Milli Emlak, Hazine´ye ait dolgu alanlarında bulunan kaçak inşaatların kaldırılarak kendilerine alındığı günkü gibi teslimini istemişti. Taş Restoran konusunda da, bu kapsamda mahkeme kararı vardı. Bu nedenle Taş Restoran´ı yıkarak, eski durumuyla Hazine´ye teslim ettik. Yani, bazı kişilerin öne sürdüğü gibi egomuz nedeniyle yıkmadık ve yasal prosedürü yerine getirdik. Maşatlık bölgesindeki meydanda Milli Emlak´a ait yer yok. Burasındaki yapıları yıkarak, Erdek´e yakışır tesisler yapacağız. Ocaklar Mahallesi´nde, Hazine´ye ait bulunan sahil çay bahçelerinin yıkımı için mahkeme kararı vardı. Erdek Belediyesi olarak bu karara Danıştay´da açtığımız dava sürdüğünden, zaman kazandık ve bu çay bahçelerinin hizmeti sürüyor.?
BÜFELER KONUSU
Bayramdan önce Ali Haydar Sarı Sahil Bandı ve Kurbağalıdere´de bulunan büfelerin kiralanma ihalesini de gerçekleştirdiklerini belirten Sarı, şöyle konuştu:
?Bu alanlar konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile beledi-yemiz arasında bir anlaşmazlık vardı. Geçen yıl, bu nedenle büfe ihalesi yapamamıştık. Ancak bu yerlerin, belediyemizin sorumluluk alanında bulunmasının kesinleş-mesinin ardından 14 büfeyi ihaleyle kiraya verdik.? Haber : Önder Balıkçı