Erdek Devlet Hastanesi´nde SEPSİS farkındalık etkinliği düzenlendi
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde "19-23 Eylül Dünya Sepsis Günü´ne" farkındalık oluşturmak için ?Sepsisi Tanı, Hayatı Kurtar? sloganıyla etkinlik düzenlendi.
Sağlık Haber
Yayın: 24 Eylül 2019 - Salı 02:32
Güncelleme: 24 Eylül 2019 02:32
Erdek Devlet Hastanesi´nde SEPSİS farkındalık etkinliği düzenlendi

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde "19-23 Eylül Dünya Sepsis Günü´ne" farkındalık oluşturmak için ?Sepsisi Tanı, Hayatı Kurtar? sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Hastanenin poliklinik katında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Etkinlik süresince, Sepsis´in ciddi bir sağlık problemi olduğunu, çevresel faktörler başta olmak üzere, sanayileşme ve kullanılan kimyevi maddelerin insanlarda enfeksiyona olan yatkınlığı artırdığını belirten görevli hemşireler, etkinlikteki amaçlarının Sepsis hastalığı konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Eğitim Hemşiresi Nurcan Özgen, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Özlem Atılgan ve Hemşire Öznur Öztürk yaptıkları açıklamalarında ?Sepsis ciddi bir problemdir. Bu hastalığa farkındalık yaratmak için yapmış olduğumuz bu etkinliğin başarılı geçeceğine inanıyoruz. Sepsis ne-deniyle dünyada saatte 1.000 kişi hayatını kaybetmektedir.

Bu verilere göre sepsis en ölümcül hastalık. Meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın Sepsis´i azaltıcı tüm kuralları iyi bilmeleri ve bu konuda farkında olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle ?Dünya SEPSİS Günü´ tüm dünya sağlık çalışanlarının farkındalığını artıracaktır.? ifadelerine yer verdi.

Eğitimin ardından hastanenin poliklinik katında stant açılarak farkındalık oluşturmak amacıyla hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtıldı.

Haber : Nilgün Erdoğan

 

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

Dr. Selim Panç: “Bandırma’nın sağlık hizmetleri ihmal edilemez”

2

Bandırma hastanesine yeni doktor atamaları

3

BAŞKAN DURSUN MİRZA MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

4

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde randevu krizi

5

Bandırma Hastanesi’nde 115 uzman doktor var

6

Büyükşehir, kırsal mahallelerde sağlık taraması yapıyor

7

Narlı ve Doğanlar’a sağlık hizmeti