Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Erdek Körfezi´ne 2010 yılında atılan yapay resiflerin durumunu inceleyecek.
Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, ?Erdek Körfezi´ne atılan resiflerin durumlarını, biyolojik çeşitliliğin artıp artmadığını belirlemek amacıyla dalış yapacağız? dedi.
Yapay resiflerin düzenli bir şekilde, uygun bölgelere bırakılması koşuluyla yararlı olduğuna dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:
?Bu resifler, balıkların ve canlıların üremeleri açısından çok yararlıdır. Bu sayede biyolojik çeşitlilik artar. Yapay resifler, yasak avlanmaların başında gelen trolle avcılığı da engeller. Akıllı ve plânlı bırakılırsa ekosistemi güçlendirir, balıkların yurt edinmelerini sağlar. Denizcilik sektöründe her şey, hesap kitap işidir. Erdek Körfezi´ne atılan bu resiflerin, biyolojik çeşitliliği artırıp artırmadığını belirleyeceğiz. Bölgeye, bu ay sonunda dalış yapmayı plânlıyoruz.?
RESİFLER NE ZAMAN ATILMIŞTI
Yapay resifler, Erdek Körfezi´ne Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan döneminde atılmıştı. 13 Haziran 2010´da, Erdek Körfezi´ne 360, Ocaklar Mahallesi denizi açıklarına ise 180 olmak üzere toplam 540 yapay resif bırakılmıştı.
SUALTI TURİZMİ GELİŞMELİ
Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Erdek´in, turizmini çeşitlendirmesi gerektiğine işaret etti. Sarı, ?Buna paralel olarak Erdek´te, artık tüm dünyada büyük önem kazanan sualtı turizmi de mutlaka yaşama geçirilmelidir? dedi.
Haber : Önder Balıkçı