Erdek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halitpaşa İlkokulunda hazırlanan sınıf ile STEM laboratuvarına kavuştu. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başından beri hazırlıkları süren laboratuvarın açılışı yapıldı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde STEM laboratuvarının kurulması düşüncesi eğitim öğretim yılı başlamadan ortaya çıktı. Öncelikle laboratuvarın kurularak hazırlanması, dizayn edilmesi ve açıldıktan sonra STEM eğitimi vermek üzere sınıf öğretmeni Tuğba Altuntaş görevlendirildi. Laboratuvarın yeri olarak Halitpaşa İlkokulu´nda bir sınıf belirlendi. Görevli Öğretmen tarafından belirlenen sınıfta laboratuvarın doğasına uygun olarak tüm hazırlıklar yapılarak sınıf kullanıma uygun duruma getirildi.
Oluşturulması ve yapımına işadamı Yaşar Ceyhun Mırız´ın katkı sağladığı laboratuvar, düzenlenen törenle açılarak hizmete girdi. Açılışa İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Gençlik Spor Müdürü Salman Koçu, Yaşar Ceyhun Mırız, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, laboratuvarın gerçekleştirilme aşamasını anlattı. Ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Daha sonra davetlilere öğrencilerin hazırlayıp sunduğu STEM ile ilgili örnek çalışma sergilendi.
İlçemize kazandırılan STEM laboratuvarı, Balıkesir il genelinde hizmet verecek ikinci STEM laboratuvarı olacak Yıl boyunca 6-14 yaş aralığında temel eğitim öğrencilerine uygun etkinlikler gerçekleştirilecek laboratuvar, ilçemizde toplam 2.500 öğrenciye hizmet verecek. Talepte bulunmaları durumunda ilimizin diğer ilçelerindeki öğrenciler de burada gelip eğitim görme imkanına sahip olacaklar. Öğrenciler, hem matematik ve fen bilimlerinin günlük hayatta karşımıza nasıl çıktığını öğrenecek, hem de erken yaşta mühendisliğe karşı ilgileri oluşacak. Laboratuvarda bulunan deney kitleriyle, mekanik laboratuvar, lego setleri ve robotik setleriyle etkinlik yapılacağı gibi el işi malzemelerle de ( karton, kağıt vs.) çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda başlangıç seviyesinde kodlama eğitimi de verilecek. STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi, teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dahil ettiği bir eğitim yaklaşımı olma özelliğini taşıyor. STEM eğitimi, üretim, buluş yapma bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefliyor.
Haber : Tuncay Ertan