Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Uyardı
Geçtiğimiz gün yaşanan Sel felaketinin ardından Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Mahmut Ekiz, içme suyu kullanımına yazılı açıklama ile vatandaşları uyardı.
Sağlık Haber
Yayın: 15 Eylül 2018 - Cumartesi 14:26
Güncelleme: 15 Eylül 2018 14:26
Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Uyardı

Geçtiğimiz gün yaşanan Sel felaketinin ardından Erdek Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Mahmut Ekiz, içme suyu kullanımına yazılı açıklama ile vatandaşları uyardı. 

Su kesintileri ve sel gibi durumlardan sonra mutlaka temiz gıda ve su tüketilmelidir. Çünkü kesintiden sonra gelen suyun kirli olma riski yüksektir. Suyun bulanıklığı gidene kadar ortalama 3-5 dk akıtılmalıdır. İçme suyunda bulanıklık veya koku gibi değişiklikler fark edilirse suyu kullanmayıp ve başta Belediye olmak üzere yerel idarenin yetkililerine haber verilmelidir. Kaynağı belli olmayan veya kirlendiğinden şüphelenilen sular kullanılmamalıdır. Belediyelerin ve Mülki İdarenin sizler için temin ettiği güvenli sular kullanılmalıdır. Çamur ve su birikintilerinde çocuklarınızın oynamasını engelleyin. Çeşitli böcek ve hayvanların tedavisi zor hastalıklara neden olabileceği unutulmamalıdır. Yerleşim yerinde böcek, kemirici ve yabani hayvanlar ile temastan kaçınılmalı ve bunların sayısında artış görüyorsanız, Muhtarlık, Belediye ve Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine haber verilmelidir. Herhangi bir ateşli hastalık veya ishal ortaya çıktığı zaman en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Denildi.
Haber Merkezi

               

  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi