Erdek Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın izinli olması nedeniyle Mustafa Karakuş başkanlığında gerçekleşti.
MHP meclis üyesi Abdullah Sarbay ve CHP meclis üyesi Serpil İkiz’in mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıda 6 gündem, 1 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
1. Gündem Maddesinde; İlçemiz Yalı Mahallesi Takunyacılar Sokağında esnafın işgal sınırlarının 2,5 metre olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
2. Gündem maddesinde; İlçemiz Alaattin ve Atatürk Mahallesi, 100 Evler Caddesi Yol Boyu Ticaret Talebine istinaden İmar Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.
3. Gündem maddesinde; Atatürk Mahallesi, 390 ada 7 parsel nolu taşınmazın bulunduğu imar adasında bina kitlelerinin belirlenmesi konusu oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
4. Gündem maddesinde 2024 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları tek tek okunarak meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Okunan tüm maddeler oy birliği ile kabul edilirken, Erdek Belediyesi 2024 yılı kesin gelir bütçesi 284.735.102,46 2024 yıl kesin gider bütçesi ise 326.135.953,89 TL olarak açıklandı.
5.Gündem maddesinde; Erdek Belediyesinde Hayvan Barınağı açılana kadar geçici süreyle Ocaklar Toma Deresi mevkiinde hayvan doğal yaşam alanı olarak kullanılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi veya hayvan bakımevi bulunan en yakın ilçe belediyesi ile Protokol imzalamak için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
6. Gündem maddesinde; Yunanistan'ın Nea Artaki kentine düzenlenecek olan 1. Küçük Asya Lezzetleri Festivaline katılımda bulunmak üzere 4-5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde (Masraflarını Kendileri Karşılamak Üzere) meclis üyeleri Akın Ertürk, Türkan Akdağ Öztürk, Ahmet Cem Kulalı, Şamil Arslan, Serpil İkiz, Abdullah Sarbay, Yaşar Ceyhun Mırız 'ın görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
7. Gündem maddesinde; Erdek Balıkçı Barınağında konaklayan deniz araçlarının 2025 yılı bağlama ücretlerinin güncellenmesi konusu oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.
Tüm maddelerin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.
Haber: Tuncay Ertan