Tarih: 07.08.2011 00:00

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını tek gündem maddesiyle yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki meclis toplantısında zaman zaman CHP grubu ile AK Partililer arasında gerginlikler ve tartışmalar yaşandı.
2011 yılı ücretler tarifesinin 30. maddesinde yer alan " Kamu kurum ve kuruluşlarına ait deniz vasıtaları hariç" ibaresinin kaldırılması hakkındaki gündem maddesi, CHP grubunun 8 oyuyla reddedilirken, 6 AK Partili üye kabul oyu verirken, CHP`li Sedat Ülgay, çekimser oy kullandı. Konuyla ilgili söz alan Ülgay,  Erdek`ten adalara sefer yapan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş.`nin, " kamu kurum ve kuruluşu olmadığını öne sürerek, şirketlere ait gemiden Erdek Limanı`nda palamar ücreti alınmamasını talep ettiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Ancak, bu şirketin, kamu kurum ve kuruluşu olmadığına dair Rekabet Kurulu`nun kararı bulunmaktadır. Bu nedenle, Erdek`ten, adalara sefer yapan Gestaş`a ait gemiden, Erdek Belediyesi`nin, liman palamar ücreti alması son derece doğrudur. Kaldı ki, bu konunun meclis gündemine bile gelmemesi gerekirdi."
Meclis'te gergin anlar
AK Partili üye Melek Decan Erarslan`ın, mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Grubu ile CHP`li üyeler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
CHP`li üyeler, Çuğra mevkiinde Çarşamba günleri kurulan pazar yerinde, Erdekli esnaf Mustafa Ediz`e zabıta tarafından yer verilmediğini öne sürünce, Başkan Aysan, bu olaydan kendisinin haberinin olmadığını belirtti. CHP`li üyeler  Mehmet Ali Kılıç, Burhan Karışık, Nimet Kalafat ve Sümer Balkan, belediye yönetiminin, herkese eşit davranması gerektiğine işaret ederken Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, " Biz, her vatandaşımıza eşit ve adil davranıyoruz" dedi.
Toplantıda, belediye yönetimi tarafından, tüm meclis üyelerine, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından yazılıp, BANVİT A.Ş. nin bastırdığı, " Güzelliğin Özel Erdek" kitabı dağıtıldı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —