Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediyesi can dostlara barınak için harekete geçti

Erdek Belediyesi can dostlara barınak için harekete geçti

Erdek Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına barınak yapımı için çalışma başlattı.

Erdek Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına barınak yapımı için çalışma başlattı. 

Geçtiğimiz gün vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda gündeme getirdiğimiz sokak hayvanlarına barınak yapılması talebi, Erdek Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı sona erdikten sonra görüşüldü.  

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, sahipsiz sokak hayvanları için ilçede barınak yapılması çalışmalarının başlatıldığını söyledi.  

Meclis üyeleri de konuyla ilgili yaptıkları konuşmalarda, Erdek'e ivedi olarak barınak kazandırılması gerektiği yönünde görüş bildirirken sokaklarda başı boş dolaşan sokak hayvanları konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirdi.   

Özellikle sabah erken saatlerde karanlıkta okula giden öğrencilerin sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin saldırısına uğradıklarını kaydeden meclis üyeleri, en kısa zamanda Erdek'e barınak kazandırılması için çalışma başlatılmasını istediler.  

Başkan Karışık’ta, Erdek'e barınak kazandırılması için proje çalışmasına başladıklarını belirterek, yer arayışının devam ettiğini aktardı. 

Erdek Belediyesi’ne ait eski barınak yerinin hem kullanışsız hem de ilçeye çok uzak olduğunu ifade eden Başkan Karışık, “Erdek-Bandırma yolu üzerinde yer araştırmamız devam ediyor. Yer tespit çalışmamız bittiği gibi, inşallah en kısa zamanda içerisinde ameliyathane odası ve gerekli ekipmanların bulunacağı modern bir sahipsiz hayvan barınağı ilçemize kazandıracağız." dedi.  

Haber : Tuncay Ertan



Ahmet Candar
5.01.2023 19:27:22
Çok teşekkürler....fakat özellikle Atatürk mah.bayır sok.çok pis çöp ne ararsanız var.lütfen ilgilenirmisiniz.belediyeciliğin genel kurallı temizliktir.

Nevzat Yeşilyurt
5.01.2023 20:53:31
Zeytinli mh.Kurbaglı CD.Aysan-Yunus İşeri ve sonrasındaki sitelerin karşısına zeytin ağaçları civarına da istiyoruz.Site kapıları kedi-köpekden geçilemiyor.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı