Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek Belediyesi işçilerine zam

Erdek Belediyesi işçilerine zam

Erdek Belediyesi işçi maaşlarına 15 zam yapıldı. Erdek Belediyesi ile Türk-İşe bağlı Belediye İş Sendikası arasında yaklaşık iki aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla bitti.

Erdek Belediyesi işçi maaşlarına % 15 zam yapıldı.
Erdek Belediyesi ile Türk-İş`e bağlı Belediye İş Sendikası arasında yaklaşık iki aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla bitti.
Toplam 200 işçiyi kapsayan görüşmelerde bir araya gelen taraflar işçi maaşlarının % 15 oranında arttırılması kararını aldı. Mart 2010 ayı tarihinden itibaren geçerli olup, bir yıllık yapılan anlaşmaya göre belediye işçilerinin maaşlarına 300-350 TL arasında zam yapılmış oldu.
29 Nisan Çarşamba günü Erdek Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda bir araya gelen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Türk-İş`e bağlı Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Süleyman Tosun, toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladılar.
Erdek Belediyesi`nde çalışan sendikalı işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin on numara sözleşme olduğunun altını çizen sendika başkanı Tosun, anlaşmanın mutlu sonla bitmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise, görev başladığı 29 Mart 2009 tarihinde personelin 8-9 aylık maaş alacakları ile birikmiş 4-5 yıllık ikramiye alacakları olduğunu belirtip, bugün itibarıyla memur ve işçilerin belediye den bir kuruş maaş alacağı olmadığını ifade etti.
İşçi ikramiyelerinin de kısım kısım ödenmesine devam edileceğini hatırlatan Aysan, "Teknik ve idari anlamda her iki tarafı da memnun edecek sözleşme imzalanmış olup, personelin çalışmasının karşılığının bir fazla alabileceği sözleşme yürürlüğe girmiştir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı