Erdek cezaevi önünden 12 Eylül yayını
“Bandırma Manşet” internet haber sitesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 43’üncü yıl dönümünde, yıllardır boş durumda bulunan Erdek eski cezaevi önünden canlı yayın yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı 23:25
Güncelleme: 12 Eylül 2023 23:25
Erdek cezaevi önünden 12 Eylül yayını

“Bandırma Manşet” internet haber sitesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 43’üncü yıl dönümünde, yıllardır boş durumda bulunan Erdek eski cezaevi önünden canlı yayın yaptı.

Gazeteci-yazar Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde yapılan canlı yayına konuşmacı olarak 24, 25 ve 26’ıncı dönem CHP Balıkesir Milletvekili, Anayasa Uzlaşma ve Adalet Komisyonu Başkanı Av. Namık Havutça, GÜMÇED Bandırma Şubesi Başkanı ve Bandırma Demokrasi Platformu eski başkanı Gültekin Mutlu ve annesi Erdekli olup, 10 yıldır Erdek’te yaşayan Zeki Ata katıldılar.

Konuşmacılar, 12 Eylül’ün demokrasi ve özgürlüklere vurulan bir darbe olduğuna dikkati çektiler.

12 Eylül darbesinin bir “faşist darbe” olduğuna işaret eden konuşmacılar, “Bu darbe ile korku toplumu yaratıldı. Toplumuma çok ağır bir bedel ödetildi. Demokrasiye geçiş çok süreç aldı” dediler.

Konuşmacılar, tüm olumsuzluklara karşın ülkemizin aydınlık geleceğinden umutlu olduklarını belirttiler.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Erdek cezaevi önünden Eylül yayını
  • Çarşamba 11.3 ° / 2.5 ° false
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Cuma 11.5 ° / 3.2 ° false
1

Mirza’dan çeşitli açıklamalar

2

BANÜ’de çorba dağıtımına Öztaylan engeli!

3

Erdek Zeytinciliği İçin Ortak Akıl Buluşması

4

AGAH Eğitim Kurumu’ndan Anlaşmalı Oda Üyelerine Özel Yönelik %20 Eğitim İndirimi

5

Erdek’te Zeytin Alım Kampanyası Sona Erdi

6

Edremit'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

7

Erdek MYO’da kariyer festivali