Erdek Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

Erdek Cumhuriyet Bayramı

28 Ekim Salı günü başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılı kutlamalarına devam edildi.
Dün Saat 09.30’da Kaymakamlık makamında tebrik ve kutlamaların kabul edilmesiyle başlayan tören Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle devam etti.
Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Erdek Garnizon Komutanı Dz. Kur. Albay Ferhat Bağlarlıoğlu’nun öğrencilerin halkın ve askerlerin bayramını kutlaması ile devam etti.
Kaymakam Demirelli günün anlam ve önemini yaptığı konuşmada “Cumhuriyet, yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. 

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu Mücadele; toplum olarak yanmış, yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.
Değerli Erdek’liler;
Cumhuriyeti ideal rejim yapan milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine eşit değerler atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanmalıdır. Sadece bir niteliğinin öne çıkarılarak, diğer esasları arka plana atılmamalıdır. Cumhuriyet keza, tek bir fikre yönelik peşin kabuller rejiminden çok, bölücü ve yıkıcı unsurlar taşımadığı sürece, farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temelli bir rejimin adıdır. Cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk milletinin bayramını kutluyor; büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, Ayrıca Karman ilimizde meydana gelen elim maden kazasında mahsur kalan madenci emekçi kardeşlerimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarını diliyorum. Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.” dedi.
Kaymakam Demirelli’nin konuşmasının ardından şiirlerin okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Cumhuriyet Bayramı törenleri resmi geçit töreninin yapılması ile son buldu.

Haber : Taygun Ertan