Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Feribot İskelesi yenilenerek, kapasitesi arttırılacak

Erdek Feribot İskelesi yenilenerek, kapasitesi arttırılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek Feribot Limanı’nın yenilenerek kapasitesinin arttırılacağını söyledi.

Erdek Feribot Limanı’nda yıpranmış olan rıhtımların yeniden düzenlenerek -3 metre derinliğinde 500 metre uzunluğunda yeni rıhtım oluşturulacağını söyleyen Başkan Yılmaz “Bu rıhtımlara ek olarak teknelerin bağlanabileceği 520 metre uzunluğunda yüzer iskele ve 100 metre uzunluğunda yüzer dalgakıran tasarlanacak. Uzunlukları 6 ila 15 metre arasında değişen 280 teknenin, liman içerisinde güvenle demirleyebilmesini sağlayacak. Liman içerisinde yapılan değişikliklerin yanı sıra; Liman Başkanlığı’nın batısında bulunan denizalanı, 120 metre uzunluğunda bir dalgakıranla korumaya alınarak 60 adet balıkçı teknesine hizmet verecek şekilde yapılacak. Yeni tasarlanan balıkçı limanının doğusunda oluşturulacak dolgu alanı ve 45 metre uzunluğundaki iskele, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsis edilecek” dedi. 
Saraylar Limanı’nın kapasitesi arttırılacak 
Marmara Adası Saraylar Limanı’nın ciddi bir kapasite artışına ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz “Limanı dalgalara karşı koruyacak 490 metre uzunluğunda bir dalgakıran ve iç basende toplamda yaklaşık 550 metre uzunluğunda, -14 metre derinliğinde yeni rıhtım oluşturacak. Yapılacak yeni dolgu alanı ile limanın stok sahası ihtiyacı giderilecek, mevcuttaki rıhtımlar yenilenerek toplamda 370 metre uzunluğunda ve -10 metre derinliğinde düzenlenecek. 4 adet gemiyi aynı anda kabul edebilecek olan limanın içerisine güvenli şekilde yanaşabilecek gemi tonajı 40 bin DWT olarak belirlendi. Tasarlanan proje ile Saraylar Limanı’nın mermer ve mermer ürünleri ihracatı artırılarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber: Tuncay Ertan



Rafet MetinSavas
27.04.2023 20:14:05
Sadece ağır taşıtların Erdek içine giriş çıkışları konusunda endiselerim var özellikle gürültü hava kirliliği ve trafik sıkışıklığı acısından .

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli