Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Limanı’nda “Sıfır Atık” Projesi uygulanacak

Erdek Limanı’nda “Sıfır Atık” Projesi uygulanacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, kıyıya veya denize atılmış

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce, kıyıya veya denize atılmış, bırakılmış ya da çeşitli yollarla denize ulaşarak kalıcılık teşkil eden katı maddeler olarak bilinen deniz çöpleriyle denizlerimizin kirlenmesinin önüne geçilebilmesi için Erdek Limanı’nda “Sıfır Atık” projesi çalışması başlatıldı. Deniz çöpleri sorunu ile dünyadaki deniz ve kıyıların neredeyse tamamında karşılaşılmakta olup bu sorun deniz ekosistemine zarar vermekte ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Deniz çöpleri, kara kökenli faaliyetler ile denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanmakta olup, denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanan katı atıkların deniz ortamına boşaltılmasının önüne geçilmesine yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalardan Erdek Limanı da nasibini aldı. 
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin Erdek Limanı’nda da başlatılması hedefiyle, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Vehbi Yörük, ilçemize gelerek Erdek Liman Başkanı Onur Şimşek’i makamında ziyaret etti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden ilçemize gelen heyet, Sıfır Atık Projesi'nin limanlarda da sistemli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla çalışmalara başlanıldığını Erdek Liman Başkanı Onur Şimşek’e aktarırken, Erdek Limanı’nda odak noktaların belirlenmesi için burada olduklarını söyledi. 
Daha sonra limanda saha çalışmasına geçen heyet, Erdek Limanı’nda odak noktaları belirleyerek projenin ilk aşaması gerçekleştirilmiş oldu. Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli