Erdek Müftüsü İsmail Yalçın Miraç Kandilini kutladı
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece kutlanacak olan Miraç Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Erdek Haber
Yayın: 24 Mayıs 2014 - Cumartesi 00:00
Güncelleme: 24 Mayıs 2014 00:00
Erdek Müftüsü İsmail Yalçın Miraç Kandilini kutladı
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece kutlanacak olan Miraç Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Efendimiz (sas), bu geceyi ‘Ben Miraç'tan daha güzel bir şey görmüş değilim' diye tarif ediyor diyerek mesajına başlayan Yalçın, devamında şunları kaydetti:  
Yarın akşam idrak edeceğimiz Miraç Gecesi, Kur'an-ı Kerim'de İsra Suresi'nin ilk ayetinde şöyle anlatılıyor: Bir gece, kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Harâm'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.” İsra Suresi; ideal insanı, ideal kulu ve ideal toplumu ayakta tutan temel nitelikleri anlatır. Bizzat Peygamber Efendimiz (sas)'in ötelerden, manevi hediyeler getirdiği gecedir Miraç Gecesi. Efendimiz (sas), bu geceyi Ben Miraç'tan daha güzel bir şey görmüş değilim.” diye tarif ediyor. Miraç Gecesi Allah'a ortak koşmama ve kulluk, anne babaya karşı güzel davranış, toplumun birbirine karşı vazifelerini ifade eden, çalmama, öldürmeme, başkası olmadan herhangi bir bilgiyi başka bir şahsa ulaştırmama, komşuluk hukuku, insanı birbirinden uzaklaştıran kibir, gurur ve emanete saygı gibi ilkeler üzerinde düşünme olarak algılanmalıdır. Bu geceyi nasıl değerlendiririz dersek: Kur'ân-ı Kerim okunmalı. Özellikle İsra Sûresi, Necm Sûresi ilk ayetleri ve Bakara Sûresi'nin son iki ayeti tefsiri (açıklamalarıyla)  birlikte okunabilir. Peygamber Efendimiz'e (sas) salât ü selâmlar getirilmeli. Kaza, nafile namazlar kılınmalı. Tefekkürde bulunulmalı ve Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Allah'ın benden istekleri nelerdir? Yüce Allah'a en iyi şekilde bir kul nasıl olabilirim?” diye düşünerek bu geceyi değerlendirmek gerekir. Bu vesile ile Mübarek Mirac Kandilinizi en ulvi duygularla tebrik eder, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz konusunda Yüce Allah'tan niyaz ederim. Ayrıca Manisa İli Soma İlçesinde Maden faciasında hayatını kaybetmiş Şehitlerimiz'e de Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına ise sabırlar niyaz eder, yaralı olanlara da acil şifalar dilerim. Allah bundan sonra inşallah ülkemize böyle büyük felaketler yaşatmasın hepimizin duası bu yönde olmalıdır. Miraç Kandilinin Ülkemize, Milletimize, Tüm İslam Alemine ve güzel İlçemiz Erdek'imize hayırlar getirmesini diliyor ve saygılar sunuyorum.”
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım