Bugün, 21 Haziran 2024 Cuma

Erdek ve çevresinde karavan işgali

Erdek ve çevresinde karavan işgali

Karavancılar Erdek ve çevresinde halka açık kamu alanlarını mesken tuttu.

Erdek'te son zamanlarda sahiller ve koylar karavan işgaline uğruyor. Bazı karavanların sahillerde ve koylarda günlerce, haftalarca, hatta sezon boyunca konuşlandığı belirtilirken, vatandaşlar "Bunun adı özgürlük değil" diyerek çözüm için yetkilileri göreve davet ettiler.

Sahillerde karavan sorunu yaşanmaya başlandı. Sahile ve kamuya ait alanlara park eden karavanlar vatandaşların şikayet konusu olurken, uzun süreli karavan konaklamalarının hem turizmcileri, hem de çevre temizliğini olumsuz etkilediği vurgulanırken, otopark sorununu da beraberinde getirdiği belirtildi.

Konu hakkında tepkilerini dile getiren vatandaşlar "Her kamp sevdalısı karavanını istediği yere gelişi güzel park edemez. Karavanların park etmesi için özel işletmeler vardır. Bu alanlarda su, elektrik, atık çöp için altyapı mevcuttur. Erdek ve çevresinde ise denizin tam kıyısına ve en güzel yerine manzarayı kapatacak şekilde gelişigüzel park edilmiş karavanlar oluyor. Bunlar sezon boyunca hem sahilleri ve hem koyları işgal altında tutuyor. Bunların atıkları ve çöpleri nereye gidiyor, içinde kimler kalıyor bilen yok." diyerek serzenişte bulundular.



Cenk işleyen
15.05.2024 01:07:27
Birer den kalmıştı oraya da doldurdular bu çekme karavanları böyle sahile yanlamaya çekmelerine gıcık oluyorum bunların hepsine ceza yazmak lazım zaten çekme karavan sıkıntı niye adam bırakıyor oraya karavanını arabasına alıyor gidiyor arabası olmayan karavanı orada durdurmayacaksınız yani diklemesine duracak arabayla beraber ve devamlı kontrol yapılıp aynı karavan 3 günden fazla bir yerde kulaklayamayacak karavanın mantığı bu zaten gezmek sen gelip orayı aylarca işgal edersen diğer adamların ne yapacaklar babanın tapulu malı mı orası

Ufuk
15.05.2024 12:18:42
Bu işin arkasında turizimciler yoksa kafamı keserim. Otelde kalıp sahilde ateş yakıp tüm pisliğini sahile atan otel müşterileri göze batmıyor da vatandaş mi göze battı. Sahil bandına tabiki karavan konmaz. Kural olmalı. Biz otelde kim kalıyor biliyor muyuz? Ona da vergi gelsin, bu memlekette her şey paralı olsun. Otel müşterisi kamu alanına araba koyunca ne güzel değil mi?

Sebahattin Yıldız
15.05.2024 12:35:01
Çok doğru bir tepki olarak destekliyorum....kontrol altına almak için ilgili belediye özellikle sezonda harekete geçmeli ...isgaliye ve çevre temizlik bedeli ödenekleri oluşturulmalı....

Umut önol
15.05.2024 13:07:07
Erdekte oturuyorum bizden bu belediyeye 20 tane oy verildi karadamar ve önol ailesi benimde orada karavanım var. Akhisar belediyesi bile hizmet amaçlı bir gün ücretsiz donrasında günlük 200 aylık 2 bin çamaşır makinesinden tut güvenliğine kadar çevresi kapalı kamp alanı kurdu izmir habere göre 4 farklı yerde karavan parkı yapıyor. Bu kadar katavan var erdek belediyesi bunu göremiyor mu o zaman makul fiyatla patk alanları oluşturacak. Özeller uçuyor selçuk kamping 350 diye hatırlıyorum turanköy çamlık 400 diye hatırlıyorum. Artı o karavanlarım olduğu yere her gün mangal arabayla on ses müzik gençler geliyor ya da yaza minibüsle park edecekler o rahatsız etmiyor da turizmciler rahatsız oldu diye mi konu ediliyor belediye bu hizmeti gelir getirecek şekilde makul bir fiyatla çözüm bulmalı. Kimin kaldığı belli değilmiş evi oteli kullandırırken cibiliyetini mi soruyorsunuz. Ben buradayım ailem erdekli chp liyiz oy zamanı burhan başkan evde kayın valideye geldi. Bu konu önemli o karavanı tüm aile kullanıyor çevreyi bırak kirletmeyi kaç kez poşetlerle orada bira kutulatı toplayıp attım. Motorlu veya arabayla gelenlerin bıraktığı Haber yaparken herkesi gözetin.

Ertuğrul fındık
15.05.2024 14:54:19
Herkes otellere gidemiyor belediye park alanı yapsın vc su vs cuzi birde park ücreti alsın gerçek hizmet budur bu karavan düşmanlığı neden günlük evler olmuş dünya para maliye bunu denetlesin belediye oteller olmuş dünya para herşey bütün kanunlar zenginlerden yana kimse halk için gariban için hiçbir şey yapmıyor menfeat meselesi

Yakup balaban
15.05.2024 16:30:29
Merhaba Karavan resmi olarak satılan devletin izin verdiği bir araç. Otoparka da konulur doğayada evin önüne de sahilede parkada. Yasadışı kaçak bir araç değildir. Siz yapımına satışına izin veriyorsanız kullanımı na da park etmesine de izin vermek zorundasınız. ama denetlemek karavanlara uygun Park alanları yapmak lazım. bu Park alanlarını insanca bir şekilde düzenlemek lazım. her karavana 50 metrekare alan bırakarak atık sularını giderlerini ayarlamak ve uygun bir yönetmelik çıkarmak zorundayız. bu yönetmeliğe uygun Park alanları her belediyenin yapması gereken işlerdendir. Erdek çok güzel bir bölge fakat 3-4 tane özel karavan Parkı var o karavan parklarının Çoğu da sadece karavanı Park edecek kadar yer veriyor size maalesef insanca bir yaşam Hakkı sunmuyor çok da para alıyorlar

Metin Arslan
15.05.2024 16:59:29
Kanun gereği sahil bandının denize 50 metre su halkın kullanımına ait olduğu halde oteller, moteller, pansiyonlar, çay bahceleri, büfeler o alanı gasp ettiğinde işgaliye parası verince iş kural dahiline giriyor. Cezayı işlem uygulanmıyor. Şimdi ne hikmetse 3 gündür tetikçi gazete, internet haber yayıncıları sozlesmiş gibi cekme karavancilar hedefe oturtulup saldırıya geçildi. O zaman tüm sahiller sadece halkın kullanımına açılsın. Otel Konaklama ücretleri özel karavan Park ücreti seviyesine indirilsin. Bakkal , manav, kasap ürünleri bedelleri 2019 yılı seviyesine çekilsin. Belediyeler biz karavan turizmi yapan vatandaşlara uygun yerlerde uygun ücretler karşılığı alt yapısı tamamlanmış karavan park yerleri tahsis etsin. Bizlerde karavanlarımızı bize ayrılmış o alanlarda konuşlandiralim. (Tırnak içinde söylüyorum. Gerçek Karavanci dostlarımız bulunduğu yeri kirletmez, Görüntü ve gürültü kirliliği yapmaz. Mangal vb. Gibi işlemlerini yaparken etrafına rahatsızlık vermez. )Her ildeki Karavan dernekleri belediye başkanları ile görüşüp karavan park yapılmasını sağlamalıdır.

Cem Erdek li
15.05.2024 21:17:52
Size ne ya isteyen alır isteyen otele gider ! Vergisini plakasını ödüyor kardeşim belediyelerin görevi park yeri yapmak vs . Değilse de karışmayın.zor şartları macera seven yapar .herkes otele gitmek zorunda mı !!! Erdek i tatil düşmanı yapmayın !!!!!

Hasan
15.05.2024 21:20:51
Hangi otelci lobisi yaptırdı bı haberi...

Nasip Demirci
16.05.2024 03:26:49
Ben yeni alıcam çekme karavanımı erdeğe gelmiyecem önceden tatilimi ailece erdekte yapıyorduk yorumları okuyunca selamlar karavancıları böyle gözle bakıldığını şimdi öğrendim

Sincap
16.05.2024 09:51:52
( Kişi kendinden bilir işi ). insanların doğada mutlu olmaya çalışmasını engellemek cahillikten başka birşey değildir tabiki karavancı ve kampçı arkadaşlarımızin çevreye duyarlı insanlar ve doğayı seven insanlar temiz birakmamasini şiddetle kınıyorum ama 1.2 tane resim çekip yok böyle yok böyle deninmesi sirket sahiplerinin huzursuz oluşu dur bunu yapan ve uğraşan kişiler asıl doğa ve çevreye zarar verenlerdir.

bora beller
16.05.2024 16:08:27
Sahili işgal edip burası bizim diyen insanlara şezlong şemsiye açtırmayan yerel işletmeleri niye haber yapmıyorsunuz ?

Yeni bölüm fragmanı izle HD ırmak gerçeği açıklıyor
16.05.2024 17:00:53
Y sonra ararsın beni böyle sev beni sev beni sev

Anahtar Kelimeler: Erdek çevresinde karavan işgali
  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli