Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Ziraat Odasında Saçıl dönemi

Erdek Ziraat Odasında Saçıl dönemi

Erdek Ziraat Odası Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Mustafa Saçıl, Erdek Ziraat Odası’nın yeni başkanı oldu.

Erdek Ziraat Odası binasında Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez’in Divan Başkanlığı’nda gerçekleşen genel kurulda, Mavi Liste ile Mustafa Saçıl, Beyaz Liste ile Ahmet Uysal’ın yarıştığı seçimi Mustafa Saçıl kazandı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurul çalışma raporlarının okunarak ibra edilmesiyle devam etti.  

Ardından Erdek Ziraat Odası ve İktisadi İşletmesi’nin 2023, 2024, 2025 ve 2026 yılları için hazırlanan tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edilmesiyle dilek ve temenniler bölümüne geçildi. 

Genel kurulda söz alan Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, iki dönem başarılı bir şekilde görevini yürüttüğünü söyledi. 

Erdek Ziraat Odası üyelerine görev yaptığı 8 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Özgör “Oda üyelerimizin ve çiftçilerimizin taleplerine cevap vermeye çalıştık. Hizmet binamızı yeni yere taşıdık, odamızda ilaç satışlarına başlayarak, bünyemize ziraat mühendisi kazandırdık. Her iki listeye de başarılar diliyorum. Bana verdikleri desteklerden dolayı tüm arkadaşlarıma ve muhtarlarıma da teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan Mavi Liste’nin başkan adayı Mustafa Saçıl, konuşmasına bugüne kadar yönetim kurulunda görev almış herkese teşekkür ederek başladı. 

Erdek Ziraat Odası’nın kuruluşundan bugüne kadar görev almış ancak vefat etmiş tüm yöneticilere Allah’tan rahmet dileyen Saçıl, “Bu bir yarıştır, kim kazanırsa kazansın kazanan Erdek olsun Kapıdağ olsun tüm çiftçilerimiz olsun. Seçildiğimiz takdirde yalnıza yönetim ile değil 29 delegenin tamamıyla odamızı yöneteceğiz. Bize gönül vermiş herkesi Mavi Liste’ye oy vermeye davet ediyorum. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen deprem de vefat eden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Genel Kurulumuz tüm çiftçimize hayırlı olsun.” dedi. 

Daha sonra Beyaz Liste başkan adayı Ahmet Uysal söz aldı. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilde meydana gelen depremlerde vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır yaralılara acil şifalar dileyen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli delege arkadaşlarım, uzun yıllar devlet kurumunda görev almış bir arkadaşınız olarak, edindiğim devlet tecrübesi ile resmi kurumlar arasındaki istişare ve dayanışma gibi hususlarda tecrübeli birisi olarak, odamızın daha iyi, daha kaliteli ve daha ekonomik olarak üyelerimize daha faydalı olması için bugüne kadar edindiğim tüm bilgi ve birikimi vererek, ilçemizdeki tüm oda üyelerimize sağlıklı bir hizmet verme anlayışıyla bu göreve talip oldum. Ben istişareye önem veren birisi olarak tüm delege arkadaşlarımla ziraat odamızın, en iyi şekilde hizmet sunabilmesi için büyük çaba içinde olacağıma şimdiden söz veriyorum. Yapılacak olan oylamada tüm delegelerimizin oylarına talip olduğumu belirterek, yapılacak olan bu genel kurulun hepimize, ilçemize hayırlı olmasını dilerim.”  

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 

Saat 17.00’ye kadar devam eden oylamada 29 delegeden 28’i oy kullandı. 

Saat 17.00 itibariyle açılan sandıktan mavi liste adayı Mustafa Saçıl’a 20, beyaz liste adayı Ahmet Uysal’a 8 oy çıktı. 

Erdek Ziraat Odası’nın yeni Başkanı Mustafa Saçıl’ın meclis listesi; Cüneyt Balaban, Semra Baycan, Mehmet Sarısoy, Ali Öztürk, Süleyman Gün, Özkan Çorak, Kadir Uğur, Ayşe Ertürk, Yusuf Ay, Sezgin Birol, Birol Çavuş, Mustafa Bıyıklı ve Ali Özgen’den oluştu. 

Haber: Tuncay Ertan



Gürcan yayıkçı
14.02.2023 09:30:21
Erdek de herkezin sevdiğine inandığım çalışkan, dürüst, yardımsever biri olarak tanıdığım Mustafa Saçıl ın tüm Erdek çiftçilerine elinden gelenin fazlasını vereceğine gönülden inanıyorum. Tüm yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çalışmalarında başarılar dilerim.

Anahtar Kelimeler: Erdek Ziraat Odasında Saçıl dönemi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli