Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdekli zeytinci tarım fuarında

Erdekli zeytinci tarım fuarında

Erdek Ziraat Odası, Marmara Bölgesinin en büyük fuar organizasyonu olan BurTarım 2009a üyelerini götürdü.

Erdek Ziraat Odası, Marmara Bölgesi`nin en büyük fuar organizasyonu olan BurTarım 2009`a üyelerini götürdü.
Bursa 7. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstri Fuarı 14 Ekim Çarşamba günü törenle açıldı.
14-18 Ekim 2009 tarihleri arasında 4 gün devam etmesi planlanan BurTarım 2009 Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde halen devam ediyor.
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş., Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği, Türkiye Tohumcular Birliği işbirliğinde, Bursa Tarım İl Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odası, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile hazırlanan BURTARIM 2009`a ilçemizden de ziyaret eden zeytin mühtahsili vardı.
Erdek Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen Bursa gezisi fuarın 2. günü olan Perşembe günü yapıldı. Ziraat Odası tarafından tahsis edilen 4 otobüs ile yaklaşık 150 Ziraat odası üyesi müstahsil Bursa`ya götürülüp, son gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldu.
Tarım fuarında, yurt dışından ithal edilen traktörlerin yanı sıra ülkemizde % 100 yerli sermaye tarafından imal edilen Türk traktörleri de fuarda yerini almıştı.
Zeytin ve zeytinyağı sektörünü tanıtımında ise Balıkesir Gömeç`teki fabrikalarında zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu olan Tarım Kredi Elit Gıda A.Ş. tanıtım standında ürettiği zeytin ürünlerini gelen misafirlere tek tek takdim edip tattırdı. Zeytinyağı türlerini de konuklara dağıttığı kataloglarla tanıtırken bu standa gösterilen ilgi görmeye değerdi.
Bu yılda 300`e yakın firmanın tanıtım standı açtığı fuarda, hayvancılık, tohumculuk, gübre ve tarım makinaları sektöründeki teknolojik gelişmeler ile ekipmanları inceleme fırsatı bulan Erdek heyeti, küçük çaplı da olsa fuarda bol bol alışveriş yaptı.
Erdek`li zeytin üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği standların başında organik gübre tanıtımı yapan standlar gelirken, organik gübreleme hakkında firma görevlilerinden çok detaylı bilgi edinme fırsatını buldu.
Geçtiğimiz yılda düzenlenen BurTarım 2008 Fuarı`nda 300`ü aşkın katılımcı firma stand açmıştı.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli