Erdekspor U-15lerden keyifsiz sonuç

Erdekspor U-15lerden keyifsiz sonuç

Erdekspor: 2 Manyas Belediyespor: 2

Geçtiğimiz Cumartesi günü ilçemiz stadında oynanan maçta U-15 Erdekspor-Manyas Belediyespor 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. Yağmur altında, ıslak bir zeminde oynanan maçta, Topun bir metre taşınabilmesi için çocuklarımızın verdiği mücadelenin hiç de düşünüldüğü gibi az olmadığını 70 dakikalık bu mücadele esnasında görülmesini isterdim. 
Tabi burada maç öncesi belki bir Erdekspor yöneticisi olsaydı sanırım bu sorun çözülebilirdi gibi bir düşüncem de oldu bunu da söylemeliyim.
Bu arada Erdekspor`lu çocuklarımızın maçın ikinci yarısına da aynı ıslak formalar ile çıkması iyi olmadı. Önümüz kış ve U Serisi maçların sayısı fazla olacak bu yüzden de acilen bu eksikliklerin tamamlanması gerekli.
Maça gelince; Orta hakemimiz bayan Nesrin Atakan`ın bu kadar ağır bir saha da topa ve mücadelelere yakın olmak için sahada belki de en çok kaşan kişi olduğunu söylersem kesinlikle doğru ifade etmiş olurum. Ben kendisini böylesine gösterdiği fedakarlık için spor adına içtenlikle kutluyorum. Özellikle maçın ikinci yarısında (dk.45) Erdekspor`un Ulaş`la attığı ikinci golde çizgi hizasında olmam nedeniyle verilen gol kararının doğru olduğunu ve topun tamamı ile çizgiyi geçtiğini söylemeliyim. İlk yarıda yine Manyas`ın kazandığı 15. dakikada kazandığı penaltıda her ne kadar hareket çizgi dışında olsa da sonuçta oyuncunun ceza alanı içine düşmesi aslında tam da yan hakemlik bir fotoğraftı ama yan hakemlerimiz olmayınca bu penaltıda da hakem üzerine yorum getirmenin yanlış olacağını düşünüyorum.
Maç geneline baktığımızda ilk yarıda misafir takım iyi mücadele etti. Bu yarıda (3) Emre iyi mücadele ederken attığı golde iyi idi. İlk yarısı 2-1 misafir takım lehine kapanan maçın ikinci yarısında bu kez üstün olan taraf ev sahibi takım Erdekspor oldu. Bu yarıda Ulaş`la beraber oyunda etkileri artan Mertcan, Özkan, Abdullah, Anıl ve Turan`ın iyi oyunlarıyla dikkatleri toplayan genç oyuncularımız oldular.
Manyaspor`a gelince, Müslim, Kaan, Berkan, Ömer ve Emre olarak bu ağır sahada oyuna büyük katkıları olan oyuncularımızdandılar.
Aslında başta da dediğim gibi böylesine ağır saha koşullarında adeta havuza dönen bir sahada, geçtik iyi top oynamayı, şimşekler ve gök gürültüleri ile beraber şiddetli yağmur altında durmanın bile zor olduğu bir sahada 70 dakika nefeslerini tüketen gençlerimiz ile saha kenarında onlar kadar ıslanarak oyuncularını motive etmeye çalışan hocalarımızı da alkışlıyorum. 
Erhan Göçmen