Tarih: 19.08.2016 19:51

Erdek´te 11 eczane var

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, ?Eczacılar, ayakta durmakta zorlanıyor? dedi.
Kâr marjlarının hemen hemen tamamen kalkması nedeniyle eczacıların çok zor günler yaşadığına dikkat çeken Yüksel Eczanesi´nin sahibi Çıkrıkçı, şunları söyledi:
?Devlet, eczacıya ödeme yapmadığı ilacın tavanını yüksek, ödeme yaptıklarını ise düşük tutuyor. Hâlen, ülkemizdeki eczacıların yüzde 50´sinin reel batık durumda olduğunu söyleyebilirim. Diğerleri ise kendi olanaklarıyla gerçekleştirdikleri katkılarla ayakta kalmaya çalışıyor. Hâlen ülkemizdeki eczacıların % 65´i, banka kredisi kullanıyor. Bunların ise % 40´ı, her ay banka kredisi alıyor.?
İlaç fiyatlarının artışına da bir ilaç üzerinden örnek veren Çıkrıkçı, ?3 Temmuz 2006´da sattığımız bu ilacın bugünkü fiyatı 29 lira 9 kuruş? dedi.
Eczacıların, tüm girdilerinin elektronik olarak yapıldığını vurgulayan Çıkrıkçı, ?Eczacılar, tüm kendi vergilerini ve ça-lışanlarının sigortalarını eksiksiz ödüyorlar? diye konuştu. Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, Erdek´te bulunan toplam 11 eczanenin, ilçe nüfusu baz alındığında fazla olduğuna dikkat çekerken, ?Yaz aylarında işlerimiz biraz fazla gibi görünse de, kışın işlerimiz çok zayıf? diye konuştu.

 Haber : Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —