Erdek´te ?Dünya Diyabet Günü´ farkındalık etkinliği düzenlendi
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle "Diyabet Her Aileyi İlgilendirir´´ sloganıyla etkinlik düzenlendi.
Sağlık Haber
Yayın: 18 Kasım 2019 - Pazartesi 06:10
Güncelleme: 18 Kasım 2019 06:10
Erdek´te ?Dünya Diyabet Günü´ farkındalık etkinliği düzenlendi

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle "Diyabet Her Aileyi İlgilendirir´´ sloganıyla etkinlik düzenlendi.
Tüm kliniklerde ve poliklinik katında hastane personeline, hasta ve yakınlarına Diyabet Hemşiresi Nergiz Yüren ve Eğitim Hemşiresi Nurcan Özgen tarafından, farkındalığın arttırılması ve bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Poliklinik katında kurulan stantta hasta ve yakınlarına kan şekeri ölçümü yapılırken, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Soner Sarı ve Müdür Yardımcısı Meral Eroğlu´da etkinliğe destek verdi.

?Dünya Diyabet Günü´ nedeniyle gerçekleşen etkinlikte yapılan konuşmalarda şu ifadelere yer verildi: ?Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam ortamı ile Tip 2 diyabete yakalanma riski büyük oranda önlenebilir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir. Bu nedenle her tür diyabet için belirti ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.?
Haber : Tuncay Ertan

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

Başhekim Görgü göreve başladı

2

Dr. Selim Panç: “Bandırma’nın sağlık hizmetleri ihmal edilemez”

3

Bandırma hastanesine yeni doktor atamaları

4

BAŞKAN DURSUN MİRZA MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

5

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde randevu krizi

6

Bandırma Hastanesi’nde 115 uzman doktor var

7

Büyükşehir, kırsal mahallelerde sağlık taraması yapıyor