Erdek´te ilginç sergi
?Sıfır atık ve geri dönüşüm? sergisinde ilginç tasarımlar
Erdek Haber
Yayın: 27 Nisan 2019 - Cumartesi 16:44
Güncelleme: 27 Nisan 2019 16:44
Erdek´te ilginç sergi

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün organizasyonunda, Erdek´te ?Sıfır atık ve geri dönüşüm? ismi altında bir sergi açıldı. 18 Eylül Ortaokulu bahçesinde açılan sergide, ilçeye uzak olan Karşıyaka ve Çakıl kırsal mahallelerinin dışında, Erdek sınırları içindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından atık maddelerin değerlendirilmesiyle yapılan çeşitli tasarımlar yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde organize edilen atık maddelerin değerlendirilerek, geri dönüşüme kazandırılması projesi ile ilgili olarak konuşan 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru, ?Biz, bu sergiye ev sahipliği yapıyoruz? dedi.
Proje kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden oluşan sanatsal çalışmaların yer aldığı serginin açılışını Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz yaptı. Açılış kurdelasının da daha önce kullanıldığı gözlenirken, Kaymakam Ekrem Çalık, bunu kesmeyerek, bağlı olduğu yerden çözüm, daha sonra yeniden kullanılmasını istedi. Çalık, Türk toplumu olarak israftan sakınmamız gerektiğine dikkati çekerek, ?Atıklarımızı, geri dönüşüm yoluyla yeniden ekonomimize kazandırmalıyız. Kullandığımız her şeyi, geri dönüşüm yoluyla ekonomimize yeniden kazandırma imkanı vardır. Geleceğe bırakacağımız mirasımız atık olmamalıdır? diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz de konuşmasında, serginin amacının atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması konusunda farkındalık yaratmak olduğunun altını çizerek, ?Vatandaşlarımızı da bu sergiyi görmelerini öneriyoruz? dedi. Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Erdek ilginç sergi
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım