Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Erdek´te muhtarlar toplantısı

Erdek´te muhtarlar toplantısı

Erdek´te Temmuz ayı muhtarlar toplantısı Erdek Öğretmenevi´nde yapıldı.

Erdek´te Temmuz ayı muhtarlar toplantısı Erdek Öğretmenevi´nde yapıldı.
Erdek´e bağlı 28 merkez ve kırsal mahalle muhtarlarından 26´sının yer aldığı toplantıya 2 muhtar mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında ilçemiz Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz yönde etkileyen korona virüsle mücadele sürecinde yapılan çalışmalarda göstermiş oldukları işbirliğinden dolayı muhtarlara teşekkür ederek toplantıya başlayan Kaymakam Ekrem Çalık, bu işbirliğinin devamının sağlanması, Bilim Kurulu´nun önerileri sonucu alınan karar ve tedbirlerin mahallelerimizde de uygulanmasının sağlaması gerektiğine dikkat çekti. 

İşte! Muhtarlar Toplantısında alınan kararlar:
?Muhtarlarımızın tüm vatandaşlara eşit davranması gerektiği, vatandaş ilişkilerinde hizmetin temel esas olarak ele alınması, hizmet verilirken iyi niyet, nezaket kültürü, tarafsızlık, eşitlik, hakkaniyet ve mevzuat çerçevesinde verilmesi, hoşgörülü olunması. Gelenek görenek ve ananelerimizden olan düğünlerin, lokma ikramlarının asker uğurlamalarının, Bakanlığımızca korona virüs tedbirleri kapsamında belirlenen kurallar çerçevesinde yapılması, sosyal mesafelerin mutlaka korunması, maske takılması, temizlik ve hijyen kurallarına uyulması. Muhtarlarımız görevlerini ifa ederken 4541 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde hareket etmeleri. Muhtarlarımızın tasdik ettikleri veya imzaladıkları belge veya yazıları mutlaka incelemeleri, içeriğini okumaları, mevzuata uygun olmayan belgeleri onaylamamaları. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmalarına bütün muhtarlarımızın yardımcı olmaları, mahallelerinde bulunan yardıma muhtaç, aç ve açıkta kalan vatandaşları tespit ederek ivedi bir şekilde vakıf başkanlığına bildirmeleri. Milli gün ve bayramlar dolayısıyla yapılan törenlere muhtarlarımızın katılması. Şehit yakınları ve gazilerimizin sık sık ziyaret edilerek ihtiyaçları olup olmadığının takip edilmesi. Kurban Bayramı´nın yaklaşması nedeniyle kurban derilerinin Türk Hava Kurumu´nca toplanacağı, Türk Hava Kurumu´na yardımcı olunması, derilerin bozulmamaları için tuzlanması, Bayram boyunca pandemi kurallarına mutlaka uyulması. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve BASKİ Müdürlüğü ile koordineli olarak ilçemiz mahallelerinin içme-kullanma suyu kaynakları ile depoların ve isale hatlarının her türlü mikrobiyolojik olumsuzluktan ve çevresel kirleticilerden korunması, depolarda hijyenin sağlanması, isale hattının kirlenmelere karşı korunması ve dezenfeksiyonun aksamadan sağlanması için, muhtarlıklarca depolarda düzenli olarak klorlama yapılmasına ve periyodik olarak bakım ve temizliklerinin yaptırılması. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede aktif görev almaları, mahallelerinde güvenlik görevlilerine yardımcı olunması.?istendi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek muhtarlar toplantısı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı