Erdek’te 150 bin zeytin ağacı daha suya kavuşacak

Erdek’te 150 bin zeytin ağacı daha suya kavuşacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatları ile bugün Erdek Çeltikçi Göletinde boru hattı döşeme çalışmaları başlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatları ile bugün Erdek Çeltikçi Göletinde boru hattı döşeme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar bittiğinde bölgede bulunan 150 bin zeytin ağacı suya kavuşacak.

Bugün başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım ve Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol yaptığı açıklamada “Tarımsal sulamada kullanılmak amacıyla 2016 yılında hizmete giren Çeltikçi Göleti maalesef zeytinliklerimizin altında yaptırıldığından, zeytin üreticilerimiz bu göletten gereği gibi yararlanamamaktadır. Zeytin üreticilerimiz traktörler ve su tankları ile suyu taşıyarak zeytinliklerini sulamaktadır.

Çeltikçi Göleti 33 metre rakımdadır. Bu suyu pompalarla 1600 metre yukarıya 150 metre rakıma ve buradan da yapılacak bir havuza basılarak Gedeve, Verselye ve Kayan mevkiilerinde bulunan 100-150 bin zeytin ağacının sulamasına yardımcı olacaktır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet AKIN’ ın olurları ile 27 Ağustos 2024 tarhinde yapımına başlanan bu boru hattı saniyede 15 litre tarımsal amaçlı bu suyu yukarıya depoya taşıyacaktır.

Ancak bölgemizde yaşanan kuraklıklar nedeniyle su ihtiyacı fazlasıyla hissedilmektedir.

Mevcut tarımsal amaçlı suları ve bu suyumuzuda en verimli şekilde, daha fazla üreticimizin yararlanabilmesi için, üreticilerimizin en kısa zamanda vahşi sulamadan vazgeçerek, damla sulama veya ağaçtan ağaca sulamaya geçmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Şenol bu güzel hizmeti ilçemize kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın’a ve Güney Marmara Koordinatörü Murat Karakoyuna’na, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeyin Tarım Satış Kooperatifi ortakları adına teşekkür etti.

Haber: Tuncay Ertan