Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te 18 Mart programı belli oldu

Erdek’te 18 Mart programı belli oldu

Erdek’te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlama programı belli oldu. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlamaları, Erdek Cumhuriyet Alanı’nda, 18 Mart 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da başlıyor.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerini Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak program, saygı duruşunu takiben İstiklal Marşımız okunacak ve Bayrağımız göndere çekilecek. 
Günün anlam ve önlemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından meydandaki tören sona erecek. 
İkinci tören Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda 
Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda saat: 10.30’da başlayacak programın 2. bölümü; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Garnizon Komutanlığı tarafından Çanakkale Zaferi konulu sinevizyon gösterisi, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, drama gösterisi ardından, hafta içerisinde ilçede okullararası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin sunulması ile tören son bulacak.
Daha sonra protokol tarafından saat 11.30’da Erdek Şehitliği ziyaret edilecek. Programın devamında Erdek Mayın Filo Komutanlığı, şehit yakınları ve gazilerimizin ziyaretine açılacak. 
17 Mart Cuma günü Öğle namazı öncesi Piri Reis Camiinde saat 12.30’da şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ile depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif okutulacak. Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek’ programı belli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı