Bugün, 23 Haziran 2024 Pazar

Erdek’te 19 Mayıs Coşkusu

Erdek’te 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü Erdek'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü Erdek'te düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 11.00’da başlayan çelenk sunumu; Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve tören protokolünde yer alması ile başladı. 

Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu'nun  Atatürk Anıt'ına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından alandaki tören son buldu.
Kutlamaların ikinci bölümü Erdek 18 Eylül İlçe Stadı’nda devam etti. 

Buradaki törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ufuk Kartalkayası, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan stadyumdaki tören, protokol üyelerinin vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti.     

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu tarafından yapılmasının ardından öğrenciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ata'ya cevabını okudular.

Halk oyunları ve sportif gösteriler ile devam eden program ödül töreni ile sona erdi.

Haber: Tuncay Ertan

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Mayıs Coşkusu
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli