Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek’te 19 Mayıs kutlandı

Erdek’te 19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü Erdek'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da başlayan çelenk sunumu; Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Temsilcisi Y. Ceyhun Mırız’ın tören protokolünde yer alması ile başladı. 

Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu'nun  Atatürk Anıt'ına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından alandaki tören son buldu.
Kutlamaların ikinci bölümü  Erdek Kapalı Spor Salonunda devam etti. 

Buradaki törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kapalı spor salonundaki tören, protokol üyelerinin vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti. 

Ardından törende günün anlam ve önemini belirten Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu tarafından yapıldı. 

Salman Koçu, Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı bu ilk adımı, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu işaret etti. 
Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanının yürekten hissedildiğini dile getiren Koçu, devamında şunları kaydetti: “Sevgili gençler; 19 Mayıs, gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Unutmayınız ki sizler, Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Her 19 Mayıs’ta, Samsun’dan, elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.” 

Koçu’nun konuşması sona erdikten sonra, Atatürk'ün Gençliğe hitabesi, Gençliği Ata Cevabı, ve şiirler okundu.

Program Halk oyunları ve sportif gösterilerinin yapılmasıyla devam ederek, final gösterisi ile son buldu.

Haber: Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Mayıs kutlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı