Erdek’te aileler çocuklarıyla birlikte Şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım Projesi kapsamında düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğinde bir araya geldi. Erdek İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen program, Piri Reis Camiinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Balıkesir İl Müftü Vekili Hasan Rahmi Düzenli, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Key, Erdek İlçe Müftüsü Doğan Eygün, Bandırma İlçe Müftüsü Dr. Abdülhamid Pehlivan, Gönen İlçe Müftüsü Ahmet Duran ve Bursa’dan gelen misafir din görevlileri katıldı.
Program; tesbihat, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler ile sohbet ve dua bölümleriyle manevi bir atmosferde gerçekleşti. İl Müftü Yardımcısı Muhammed Key, sohbetinde Ashab-ı Kehf’e vurgu yaparak, gençlik döneminde yapılan ibadetin büyük değer taşıdığını ifade etti.
Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise öğrencilere yönelik düzenlenen çekiliş oldu. Katılım sağlayan öğrenciler arasından yapılan çekilişle bisiklet, akıllı saat ve çeşitli sürpriz hediyeler sahiplerini buldu.
Erdek İlçe Müftüsü Doğan Eygün, bu tür buluşmaların aile bağlarını güçlendirdiğini ve toplumun manevi dinamiklerini canlı tuttuğunu belirterek, programa ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti.
Program, cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmanın ardından yapılan çorba ikramı ile sona erdi.
Haber: Tuncay Ertan


