Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılı, Erdek’te düzenlenen törenlerle büyük bir coşku ve gururla kutlandı.
Kutlamalar, 28 Ekim Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Protokol üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andı.

29 Ekim Çarşamba günü ise kutlamalar, Hükümet Konağı’nda Erdek Kaymakamı Hasan Göç tarafından tebriklerin kabulüyle devam etti. Tebriklerin ardından protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte 18 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen tören alanına geçti.
Tören, Kaymakam Göç ve beraberindeki protolol üyelerinin halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Göç, Cumhuriyet’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimizin verdiği büyük bir mücadelenin sonucunda kazanılmış en kıymetli değer olduğunu vurguladı. Göç, “Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 102. yılını kutluyorum.” dedi.

Program; halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri ve ront gösterileriyle devam etti. İlçe genelinde düzenlenen anaokulu ve ilkokul-ortaokul arası resim, lise düzeyinde ise kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Tören, final gösterisinin ardından yapılan resmî geçit ile sona erdi.
Haber: Tuncay Ertan
