Erdek’te duygulu “Gaziler Günü” kutlaması
Erdek’te de “Gaziler Günü” kutlandı.
Erdek Haber
Yayın: 19 Eylül 2021 - Pazar 05:43
Güncelleme: 19 Eylül 2021 05:43
Erdek’te duygulu “Gaziler Günü” kutlaması

Erdek’te de “Gaziler Günü” kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Belediye Başkanı Burhan Karışık, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü. Ardından üst düzey protokol, gazileri kutladı.

Törenden sonra üst düzey protokol, gaziler ve gazi yakınları ile birlikte yemek yediler. Ardından, gaziler ve yakınları için, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemi ile Erdek turu düzenlendi.

KARIŞIK’TAN MESAJ

Öte yandan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Gaziler Günü” ile ilgili şu mesajı yayınladı:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanını vermiştir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz, ebedi ve tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere geçmişten bugüne yitirdiğimiz gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

Ocaklar’ın altyapıda yaz çilesi bitiyor

2

Atatürk Mahallesi'nde baraka yangını

3

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!

5

Erdek’te fırtına hayatı olumsuz etkiledi

6

Erdek’te uyuşturucu operasyonu: 4 Gözaltı

7

Erdek'te şiddetli rüzgar: Terastan caddeye su deposu düştü!