Erdek’te engelsiz yaşam için önemli adım
Engelli aracı şarj istasyonu kuruldu
Erdek Haber
Yayın: 27 Ağustos 2025 - Çarşamba 17:48
Güncelleme: 27 Ağustos 2025 18:00
Erdek’te engelsiz yaşam için önemli adım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Erdek Belediyesi'nin iş birliğiyle engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve kentte engelsiz bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla önemli bir adım atıldı. Engelli vatandaşların akülü araçlarını güvenle şarj edebilecekleri engelli aracı şarj istasyonu, Cumhuriyet Meydanı girişi Zabıta Noktası önünde faaliyete başladı.

Akülü araç kullanan vatandaşların şehir içinde daha rahat ve güvenli bir şekilde dolaşabilmeleri için kurulan şarj istasyonu, herkesin erişimine açık olacak şekilde tasarlandı. Proje, özellikle yaşlı ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemeyi amaçlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Engelli vatandaşlarımızın kent yaşamına aktif olarak katılması en temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Engelsiz bir Erdek için çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan ilçede benzer uygulamaların devam edeceği ve farklı noktalarda da şarj istasyonlarının kurulmasının planlandığı öğrenildi.

Haber: Tuncay Ertan 

Anahtar Kelimeler: Erdek’ engelsiz yaşam önemli
  • Pazar 18.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 21.1 ° / 11.2 ° Güneşli
1

BANDAK, 2025 Yürüyüş Sezonunu Kapıdağ’da Açtı

2

Akın ailesinin acı günü

3

Mustafa Çulcu Gönen’de

4

10.10’da Kuvayımilliye ruhu meydanlara taşındı

5

Cumhuriyet Meydanı 2.etabı açıldı

6

İYİ Parti Erdek’te Levent Köse ile devam edecek

7

Çelikspor-Çanspor voleybol maçı Erdek’te