Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek’te geleneksel çocuk oyunları ödülleri sahiplerini buldu

Erdek’te geleneksel çocuk oyunları ödülleri sahiplerini buldu

Milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla,

Milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla, Erdek İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin ödül töreni Erdek Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.
Törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Halil İbrahim İlanku, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin; oyunlarla liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve bedensel beceriler kazanma ve kendi kültürünü tanıma gibi kazanımlara sahip olmaları amacıyla Türkiye çapında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, bu yıl da Erdek’te renkli görüntülere sahne oldu. 
Geleneksel Çocuk Oyunları’nın yerini bilgisayar oyunlarının aldığı, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme ile obez çocukların sayısının hızla arttığı günümüzde, öğrencilerin oyunla başlayan spor alışkanlıklarını bir yaşam biçimi hâline dönüştürmeleri hedefleniyor.
Törende dereceye giren okulların öğrencilerine madalya ve kupaları protokol üyelerince verildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ödül dağıtımında yaptığı konuşmada “Geleneksel çocuk oyunları etkinliğinde dereceye giren sevgili çocuklarımız ile birlikteyiz. Geleneksel oyunlar kültür mirasımızın bir parçasıdır. Bu güzel oyunları, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu etkinlikte Emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, Haziran’da yapılacak olan İl Finallerinde başarılar diliyorum.” dedi. 
İlçe şampiyonları okullarını ve ilçemizi Balıkesir'de düzenlenecek olan İl birinciliği yarışmalarında temsil edecekler. 

Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli