Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek’te kadın girişimciler atakta

Erdek’te kadın girişimciler atakta

Ticarette kadın girişimci atağı

Kadın girişimcilerinin ellerinde üretilen organik çikolata ve makarna sofralarımızda yer alıyor. 

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, ve Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş Erdek İlçesi Ocaklar Mahallesi’nde faaliyet gösteren kadın girişimcilerin önderliğinde organik sertifikalı makarna ve çikolata üretimi yapılan Hüma Organik Makarna ve Jovia Organik Çikolata isimli işletmede yürütülen çalışmaları yerinde incelediler.

Besin değeri yüksek ıspanaklı, şeker pancarlı, mercimekli, nohutlu çeşitlerle makarna ve bunun yanı sıra organik çikolata üretimi yapılarak farklı damak tatları sunan işletmede İl Müdürü Erkan Alkan ile İlçe Müdürü Dilek Işıktaş yürütülen çalışmalar hakkında işletme sahibi Gevher Karacabey’den ve  kadın girişimcilerden bilgi aldılar. 

Toplumun her yaş grubuna hitap eden organik ürünlerle yurt dışı ihracatı ile iç piyasada gördüğü talep kapsamında bölge ekonomisine sağladığı katma değerin önemi vurgulanarak, çikolata ve makarna üretimindeki sürecin aşamalarını yerinde incelendi.

İl Müdürü Erkan Alkan, ziyarette yaptığı konuşmada öncelikle kadın girişimcilerimize bölge ekonomisine sağladıkları katma değerden dolayı tebrik ederek Tarım ve Orman Bakanlığı’nca girişimci kadınlara yönelik sağlanan hibe programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Haber: Tuncay Ertan

 

 



Neşe Edis
21.04.2024 21:20:41
Emeğinize sağlık yeriniz ocakların neresinde

Anahtar Kelimeler: Erdek’ kadın girişimciler atakta
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli