Millİ şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırasını yaşatmak ve İstiklal Marşı’nın taşıdığı millî ruhu genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen “Korkma, Gençliğin Ruhu Burada” temalı Liseler Arası Bilgi Yarışması, Erdek’te büyük bir coşku ve anlamlı bir katılımla gerçekleştirildi.
Erdek ilçesinde düzenlenen yarışmaya Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdek Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Bilgi, dikkat ve yorum gücünün ön plana çıktığı yarışmada öğrenciler; İstiklal Marşı’nın yazılış süreci, Mehmet Akif Ersoy’un fikir dünyası ve Millî Mücadele ruhunu yansıtan sorularla kıyasıya mücadele etti.
Yarışma sonunda Erdek Anadolu Lisesi birinci olurken, Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu. Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi ise üçüncülüğü paylaştı.
Gençlerin millî ve manevi değerlere olan ilgisini artırmayı hedefleyen bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenler tebrik edilirken, yarışmaya katılan gençlere başarılarının devamı dilendi.
Haber Merkezi

