Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Erdek'te motosiklet sürücülerine sıkı denetim

Erdek

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulamasına yoğunluk verildi.

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulamasına yoğunluk verildi.

Son zamanlarda sıkça yaralanmalı ve ölümlü motosiklet kazalarının yaşandığı Erdek'te, trafik kazalarını en aza indirmek ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla motosiklet sürücülerine yönelik kask uygulamaları arttırıldı.

İlçenin farklı noktalarında ve trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda yapılan denetimlerde araçlar tek tek durdurularak kontrol ediliyor.

Özellikle motosikletler üzerine yoğunlaşan ekipler, gerçekleştirdikleri kask uygulamasında kask takmayan motosiklet sürücülerine 690’ar TL idari para cezası uyguluyor.

Trafik ekipleri, yaptıkları denetimlerde durdukları motosiklet sürücülerine kask kullanmanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak kurallara uymaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Erdek Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 78/1b Maddesi gereği Motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurması ve kullanması zorunludur. Bu kanuna uymayan sürücülere 690 TL. (Altı yüz Doksan) Trafik İdari Para Cezası uygulanır. Ayrıca Ülkemiz genelinde Ölümlü/Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Trafik Kazaları incelendiğinde % 78 civarında motosikletlerin karıştığı kazalar olduğu, bu kazaların sonucunda Ölümlerin, ağır yaralanmaların ve maddi hasarların motosiklet ve motosiklet sürücülerinde olduğu anlaşılmaktadır. Kendi hayatimizi riske atmamak adına lütfen kaskımızı takalım." ifadelerine yer verildi.

Haber: Tuncay Ertan



  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli