Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek’te Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

Erdek’te Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları dün saat: 10.00´da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları dün saat: 10.00´da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.  
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende; Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Nayır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.   
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Nayır tarafından yapıldı.   
Konuşmasına; "Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım’ın, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını” hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nayır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakka yürümüş tüm öğretmenlerimizin ruhunu yâd ederken onun ilkeleri ışığında görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan siz değerli öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutlar bu kutsal mesleğin içinde olmanın gururuyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım. Öğretmenlik her ne kadar profesyonel bir meslek olsa da amacı sevgiyle iyi bir insan yetiştirmek olduğundan özünde apayrı bir bilgi, beceri ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliği ise malzemesi de meyvesi de insandır. İşte mesleğimizin kutsallığı da buradadır. Toplumların ve insanlığın eğitim sayesinde yükseleceğin ve yetişen nesillerin de öğretmenlerimizin eseri olduğunu biliyoruz. Bilimde, sanatta, iyilikte, doğrulukta, aydınlıkta gelecekte ve insanı insan yapan tüm değerlerde emeklerimiz var. Görev yaptığımız her anda mesleğimizi bu farkındalık, bu bilinç, bu coşku hazla sürdürmeniz dileği ile mesleğinizde başarılar diliyor tekrar öğretmenler gününüzü kutluyorum."  
Cumhuriyet Meydanında ki tören sona erdikten sonra, kutlama programının ikinci bölümü Nerime Yüksel Ortaokulu Salonu’nda devam etti.   
Buradaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program okul müdürü Mesut Gökdeniz günün anlam ve önemini belirten konuşması ve göreve yeni başlamış öğretmenlerin konuşmaları ile devam etti.                

Daha sonra "Ben Öğretmen Olmalıyım" konulu oratorya, emekli öğretmenlerin konuşması ve Hizmet Şeref Belgesi ve plaket verilmesi, 24 Kasım Öğretmenler  Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir, komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.  
Programa Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Ceyhun Mırız, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İncegöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Nayır, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.     
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli