Erdek’te 2025-2026 Eğitim yılının ilk ders yılı zili çalarak yeni eğitim ve öğretim yılı başladı.
İlçede 2 bin 897 öğrenci, 335 öğretmen ve 208 derslik ile yeni döneme “merhaba” dedi.
Bu yıl eğitimde dikkat çeken yenilikler de hayata geçti. 18 Eylül Ortaokulu ile Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni binalarında eğitime başladı. Avukat Hasan Tozun İlkokulu da yeni binasında öğrencilerini karşıladı.
Atatürk İlkokulu ve Halitpaşa İlkokulu tekli öğretime geçerken, Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Ortaokulu yabancı dil ağırlıklı proje ortaokulu oldu. Aynı kurum bünyesindeki Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Sosyal ve Fen Bilimleri Proje Lisesi unvanıyla eğitim vizyonunu genişletti.
Erdek’te ayrıca bu yıl 50 öğrenci, üstün başarılarıyla nitelikli okullara yerleşme başarısı gösterdi.
Bu kapsamda bugün Avukat Hasan Tozun İlkokulu'nda açılış töreni düzenlendi. Törene Erdek Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Burhan Karışık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.
Törende eğitime kazandırdığı katkılardan dolayı Avukat Hasan Tozun’a teşekkür edilirken, öğrenciler, öğretmenler ve velilere de yeni dönemde başarı dilekleri iletildi.
Haber: Tuncay Ertan