Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek’te Organ bağışı standı kuruldu

Erdek’te Organ bağışı standı kuruldu

Erdek’te 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirme standı açıldı.

Erdek’te 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında bilgilendirme standı açıldı. 
Organ bağışı farkındalığını geliştirmek amacıyla kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı, organ bağışında bulunmak isteyen kişilerin kayıtları yapılarak organ bağış kartları verildi. 
Sağlık Bakanlığı tarafından 3-9 Kasım tarihlerinin Organ ve Doku Bağışı Haftası olarak kutlanması dolayısıyla Erdek Sağlık Müdürlüğü ve Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Baştabipliği işbirliğiyle Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda Organ Bağışı standı kuruldu.                        
Gönüllülük esasına bağlı olarak yapılan bağış işlemiyle, nakil bekleyen kişilere nasıl umut oldukları anlatılarak, bağışlanan her organın, umut bekleyen kişilere armağan olduğu ifade edildi. 
Organ bağışı ve doku bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara organ ve doku bağışı formları doldurularak organ ve doku bağış kartı verildiğini söyleyen stant görevlileri “Organ ve doku bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız yıl boyunca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Baştabipliği Organ ve Doku Bağış birimleri ekiplerince bağış kabulü yapmaktadırlar.” dedi.              

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek’ Organ bağışı standı kuruldu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı