Bugün, 17 Haziran 2024 Pazartesi

Erdek'te otopark sorunu devam ediyor

Erdek

Erdek'te yaşanan otopark sorunu devam ederken, esnaf kaldırımlara cep yapılmasını istiyor

Erdek'in en önemli ihtiyaçları arasında bulunan otopark sorunu her geçen gün artıyor.

Özellikle yoğun olarak kullanılan Pazar Meydanı ve Adnan Menderes Caddelerinde yaşanan park sorunu esnafı da olumsuz etkiliyor. Erdek'in en işlek caddelerinde bulunan esnaftan alışveriş yapmak üzere duraklama yapan araçlara cezai işlem uygulanması tepkileri de beraberinde getirdi. 

Erdek'te yaşanan otopark sorunu nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiğini belirten cadde esnafları yaptıkları açıklamada "İşyerlerimizden alışveriş yapmak isteyen müşterilerimize cezai işlem uygulanması bizleri üzüyor. Zaten hayat pahalılığı var, birde üstüne alışveriş yapmak isteyen müşterilerimiz araçlarını caddede duraksattığı için cezai işlem uygulanması işlerimizi olumsuz etkiliyor. Fırından, kasaptan, marketten çıkan müşteriler araçlarına uygulanan cezaları görünce şaşkına dönüyorlar. Hatta daha da tuhafı rahatsızlığı nedeniyle hastaneye giden vatandaş aracını bırakacağı bir otopark olmadığı için cezai işlem görüyor. Buradan soruyoruz, Hastaneye giden bir vatandaş aracını nereye bırakacak?  Hiç olmazsa yoğun olarak kullanılan caddelerin kaldırımlarına cep yapılamaz mı? 15 dakika serbest park uygulamasına geçilemez mi? Yaz sezonunun yaklaştığı bugünlerde artan otopark sorununa çözüm üretilmesi için yetkililer neyi bekliyor?" diye konuştular.

İlçemizde yaz sezonu nedeniyle artış gösteren araç sayısından dolayı yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorunun hafifletilmesi için okul bahçelerinin de otopark olarak kullanıma açılması isteniyor. 

Haber: Tuncay Ertan

 



ışık aktaş
26.05.2024 17:28:44
Hastanede, otopark en büyük sorun,park yeri buluncaya kadar hastayı kime teslim edecek sürücü

Anahtar Kelimeler: Erdek' otopark sorunu devam ediyor
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli